hamburger-icon

Kliker.info

Dušan Janjić : To što Srbija radi Crnoj Gori je fašizam, strah me je kako će se to završiti, ova politika vodi u rat

Dušan Janjić : To što Srbija radi Crnoj Gori je fašizam, strah me je kako će se to završiti, ova politika vodi u rat

19 Jula
04:09 2021

– Crna Gora bi morala, ako drži do svog parlamenta, pokrenuti pitanje zašto su njeni poslanici nedavno zadržavani na granicama sa Srbijom, i da u tome traži asistenciju međunarodnih vlasti. Teško mi je da povjerujem da bi razlog mogao biti njihovo glasanje za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, jer to bi bio fašizam, kaže Dušan Janjić, politički analitičar iz Beograda.

Nedavno je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković doživjela maltretiranje na aerodromu u Beogradu, gdje su je i na ulasku i na izlasku iz Srbije više sati zadržali i pretresali. Poslanice Ure Božena Jelušić i Suada Zoronjić u četiri navrata su zadržavane na graničnim prelazima sa Srbijom kada su išle u Srebrenicu na obilježavanje 26. godišnjice genocida. Do sada nisu saopšteni stvarni razlozi zadržavanja poslanika.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kazao je, nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici, da će tražiti da se ulazak u Srbiju zabrani onima koji su u Skupštini Crne Gore glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Iako su Vuksanović-Stanković, Jelušić i Zoronjić glasale za Rezoluciju, Janjić kaže da ne vjeruje da je u pitanju pretvaranje Vulinove najave u politiku kažnjavanja, ali upozorava da ovakvi slučajevi ne smiju ostati neistraženi.

– Nema spora o tome da se vodi neprimjerena kampanja iz Srbije prema Crnoj Gori i upravo zbog takve atmosfere ovaj događaj mora biti istražen, jer ovakvi slučajevi su okidači. Nikad se ne završe na ovoj priči, izazovu seriju drugih događanja, a mogu izazvati i lokalne oružane sukobe, poručio je Janjić.

Pozvao je i crnogorsku i srpsku stranu da ispitaju događaje jer, kako kaže, ovakav događaj nije zabilježen u međunarodnom javnom pravu.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

2 0 komentara

  1. Kosmicka ruka pravde
    Kosmicka ruka pravde 19 Jula, 07:16

    Kazu da se sve na ovom svijetu sto uradis vrati – i dobro i lose. To nema vwze sa religijom. Vise sa vlastitom savjescu bez obzira koliko ona bivala zatirana, poricana ili negirana. Sve sto radis se dakle mislima dobrih ili mislima zlih radnji utiskiva i osteje u nazovimo je supstanci ili bezoblicnoj materiji od koje smo svi i sve oko nas stvoreni kao i “prazan” prostor izmedju svega i svih. Za sve ce se ispistaviti racun. Ne radi se ovdje o osveti. Radi se o uspostavljanju ravnoteze

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku