hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Čović najavio : Na čelu FBiH i Vijeća ministara će biti žene

Dragan Čović najavio : Na čelu FBiH i Vijeća ministara će biti žene

28 Oktobra
15:55 2022

Na čelu Vijeća ministara neće biti predsjedavajući već predsjedavajuća,, kazao je sinoć na večeri zahvale priređenoj u ljetnikovcu “Radobolja” u Mostaru predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Čović je time potvrdio neslužbene informacije da bi kandidatkinja HDZ-a BiH za predsjednicu Federacije BiH mogla biti Lidija Bradara, a kandidatkinja ove predsjedavajuću u Vijeću ministara Borjana Krišto. Lider HDZ BiH kazao je da će na najmanje 50 posto izvršnih funkcija u vlasti koje dobije HDZ BiH biti žene.

Najavio je i brzo formiranje vlasti, kako na kantonalnim tako i na federalnom i državnom nivou. Pozvao je sve one koji sada obavljaju dužnosti u raznima agencijama i institucijama da pripreme programe rada.

– Bez tog neka niko ne očekuje da će moći ostati na poziciji na kojoj je sada. Hrvata je danas u BiH manje od 400 hiljada, ali je naš cilj da nas na ovom na kojem živi milion, kazao je Čović, koji se zahvalio svima na doprinosu za izvrstan rezultat koje je u saradnji s partnerskim strankama ostvario HDZ-a BiH.

Lider HDZ BiH također se zahvalio na podršci liderima svih stranaka članica HNS-a koje su podržale Borjanu Krišto za hrvatsku članicu Predsjedništva BiH.

Kako je kako će prva zadaća biti izmjena Izbornog zakona, kako bi Hrvati u budućnosti mogli birati između više kandidata hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku