hamburger-icon

Kliker.info

Dragoslav Raguž negira da je napao Nerina Dizdara/Dizdar tvrdi da je bio meta smisljenog ataka

Dragoslav Raguž negira da je napao Nerina Dizdara/Dizdar tvrdi da je bio meta smisljenog ataka

23 Juna
14:30 2008

Dragoslav Raguiž zvani Dragojlo iz Stoca negirao jučer u izjavi za «Dnevni avaz» da su on i njegov sin u subotu popodne napali Nerina Dizdara, predsjednika Foruma mladih iz Stoca. Podsjetimo, Dizdar je uputio  prijavu Policijskoj stanici Stolac optužujući oca i sina Raguž za fizički nasrtaj.

– Taj momak (Nerin Dizdar – op. a.) je mene sreo na ulici i opsovao mi ustašku mater. Ja sam mu na to uzvratio  tako što sam ga  pljunuo. Onda je i on mene pljunuo. Ja sam pokušao da ga udarim, ali ga nisam. Da sam stigao da ga udarim, ja bih ga možda i udario.  U tom je dotrčao iz kafića moj sin i mene je držao do dolaska policije. To je jedina istina – rekao je Raguž. On tvrdi da Nerin Dizdar «sije mržnju između Bošnjaka i Hrvata u Stocu», te da tu činjenicu zna svako u tom gradu.  

Nerin Dizdar je u izjavi za naš list ponovio tvrdnje da je bio žrtva smišljenog napada i da je sve iscenirano.

– Raguž je bio prvi napadač, kasnije mu se pridružio njegov sin. Psovali su mi balijsku i tursku majku, govorili da će me zaklati, pobiti nas… A, što je posebno bitno, u obližnjim hrvatskim kafićima čekale su još grupe Hrvata. Oni bi me, također, napali da mi nisu u pomoć priskočili bošnjački mladići, koji su bili nedaleko od mjesta incidenta. Tek kada se prepao stariji Raguž je rekao da ja zavađam Hrvate i Bošnjake, uzimajući to kao alibi napada na mene – rekao  je Dizdar. On dodaje da je Raguž incidentna osoba i da je i ranije učestvovao u napadima na njega i druge Bošnjake, bošnjačke kafiće i slično. 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku