hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Bursać: Eto vam Dodik pa sa njim jedite ono što se ne jede

Dragan Bursać: Eto vam Dodik pa sa njim jedite ono što se ne jede

06 Januara
04:41 2023

Eto vam Dodik, pa sa njim pravite pitu od onog od čega se ne pravi i sa njim dogovarajte ono što nije moguće, a to je zajednička država i mir! Ako su vam to “najbolje namjere“, da sa njim ostanemo i bez države i bez mira, na sramotu vam bilo! Moj svijet je nešto drugo i od mene nećete imati podršku drugovi/gospodo ublehaši.

Piše : Dragan Bursać (CdM)

Ovih dana u sarajevskim kvaziliberalnim krugovima kruži nadrealna i blesava priča po kojoj Milorada Dodika treba pustiti da radi više-manje šta hoće, i da ga ne treba ometati i provocirati, kao što su to navodno činili Izetbegović i Komšić i sve će biti u redu, jer će tako umiven i ušminkan narečeni Milorad Dodik krenuti, valjda, evropskim putem (sic!). To što je Dodik i do sad radio šta je htio a vodio je zemlju put ruske gubernije, potpuno je irelevantno u ovoj bizarnoj konkluziji analitičara na baterije.

I treba zato po nastranoj logici, laktaškog vožda pustiti da radi, jednom riječju SVE. Ne treba ga ometati, nervoziti niti dekoncentrisati na njegovom teškom i odgovornom poslu. Dobar je Dodik dok radi i dok mu se drugi ne miješaju u rabotu!

-I zato treba pustiti Milorada Dodika da nelegalno i neustavno knjiži državnu imovinu na entitet!

-Treba ga pustiti da se sprda sa ubijenim Srebreničanima u genocidu, kao što je i do sad radio.

-Treba ga pustiti da priča kako su tabuti u Potočarima prazni, dok majke i danas tragaju za kostima ubijene djece po cijeloj Bosni!

-Treba ga pustiti da govori kako hodža arlauče i kako niko neće da živi pored banjalučkih džamija.

-Treba ga pustiti da priča kako je u Srebrenici vojno groblje i kako tu ništa nije sporno.

-Treba ga pustiti da uvodi zakon o verbalnom deliktu kako je i naumio!

-Treba ga pustiti da od entiteta konačno napravi državu.

-Treba ga pustiti da održava neustavnu vojnu paradu na kojoj se obilježava još neustavni dan RS-a i to tik pored Sarajeva, odakle su granate ubijale hiljade ljudi.

-Treba ga pustiti da na te iste parade dovodi popove-lopove Crkve Srbije, koji su mu oduvijek desno krilo u vlasti.

-Treba ga pustiti da neometano i oduševljeno slavi Vladimira Putina, koji će mu, ako se ukaže prilika, pomoći u kreiranju novog balkanskog rata.

-Treba ga pustiti da dočekuje ruske terorističke Noćne vukove i prijeti ostatku zemlje ili odcjepljenjem ili ukrajinskim scenarijom!

-Treba ga pustiti da preko grbače BiH poreskih obveznika u talu sa Srbijom gradi hidrocentralu za svoje potrebe!

-Treba ga pustiti da u Trebinju pored živog Dubrovnika, Tivta i Podgorice pravi inat-aerodrom!

-Treba ga pustiti da nakon specijalne policije formira i parvojsku kako je naumio i za šta se zalaže!

-Treba ga pustiti da nakon pomenuti Noćnih vukova, ugosti i Vagnerovce iz Rusije, a preko Srbije na teritoriji BiH!

-Treba ga pustiti da nastavi da nastavi da pravi oružje sve sa oklopnim transporterima “Despot“ za poluličnu upotrebu.

-Treba ga pustiti da nastavi krasti i poklanjati tuđe, ratom iznjedrene stvari svom idolu Putinu!

-Treba ga pustiti da od dijela teritorije BiH konačno napravi Luhansk ili Donjeck, birajte sami!

-Treba ga pustiti da sa svojim gaulajterima proganja ono malo nezavisnih novinara i mislećih ljudi, koji na teritoriji RS-a žive kao u kazamatu ili Varšavskom getu!

-Treba ga pustiti da od BiH pravi razvalinu u kojoj će sa Draganom Čovićem konačno moći formirati srpskohrvatski rezervat u kome nema mjesta za druge i drugačije!

-Treba ga pustiti da sa srbijanskim opozicionim i vladajućim protočenicima nastavi ništiti zemlju Bosni i Hercegovinu.

-Treba ga pustiti da se sprda sa Bošnjacima u BiH nazivajući ih isključivo muslimanima, dok negira njihovu naciju!

-Treba ga pustiti da zabrani Bosanski jezik u školama. A čekajte, već jeste. Dobro!

-Treba ga pustiti da na krilima sedativiziranie nove vlasti u Sarajevu konačno dokine državu dok mu i aktulene politike i međunarodna zajednica češkaju jajca.

-Treba ga pustiti da kao “dašak svježeg vjetra“ po drugi put, ali sad doživotno utemelji svoju strahovladu i napravi konačni ekonomski genocid na tragu onog ljudskog koji su počinili njegovi zločinački prethodnici.

-Treba ga pustiti da sa svojom poluprivatnom policijom i končano od entiteta napravi Samostalnu Sjevernu Koreju na Balkanu, a onda krene put Sarajeva.

-Treba ga pustiti da organizuje bizarne projekcije smeće-filmova Borisa Malagurskog i ostalih ublehaša, koji se sprdaju sa ubijenim ljudima.

-Treba ga pustiti da u cijeloj BiH zavede ekonomski teror po uzoru na entitet…

-Treba ga pustiti jer tako misli Osmorka, Šestorka, vrag će ga znati kako se sad zovu.

-Treba ga pustiti jer ima džentlmenskih 100 dana da rastura zemlju, čuj mene da bude konstruktivan politički partner!

-Treba ga pustiti i nikako ga ne uznemiravati, jer Dodik zna najbolje šta radi i kako se uništava zemlja.

Jer je tako u mogućnosti i jer tako kažu pojedini dokoni, nesuvisli, nepismeni politički idioti iz Sarajeva koji uz topli makijato i mondenske časopise brste politiku za NGO novce ublehaša iz međunarodne zajednice.

A za sve one koji kažu, pa to je radio i do sad uz stare koalicione partnere, jedno pitanje-pa zar će i od sad tako, nesreće jedne?! Zar je to poenta promjena???

Na sreću vam bilo, ali moj svijet je nešto drugo i od mene nećete imati podršku drugovi/gospodo ublehaši.

Ja sam u Crnoj Gori vidio šta znači kad se četnicima ponudi prilika sve pod motom “borbe protiv korupcije“ i “ekonomsko-političkih promjena“ da uđu u vlast. Pa je ta država, koja je bila pred vratima EU, danas nikad dalje od evropske porodice naroda. Još je sreća pa su u NATO paktu.

E sad zamislite na šta će ličiti BiH nakon što su Dodiku u potpunosti odriješene ruke na vlasti?

I zato, eto vam Milorad Dodik, pa sa njim pravite pitu od onoga od čega se ne pravi i sa njim radite ono što nije moguće, a to je zajednička država i mir! Ako su vam to “najbolje namjere“, da uz njega ostanete i bez države i bez mira, na sramotu vam bilo!

Podijeli

2 0 komentara

 1. Dobrica
  Dobrica 12 Januara, 12:43

  Pa dobro,bato moj,mozes li ti meni da objasnis koji je to,,bosnjacki jezik,, za koji se ,vidim,i ti zalazes.Mozes li mi ti da objasnis koji su to BOSNJACI,, kada svi znamo da su ih Turci zvali,tamo gde su ratovali zajedno,protiv ne znam koga,zvali ,,turcin bosnjak,, ne za to da bi oni postali neka nova nacija vec da bi ih odvojili od sebe,pravih turaka,bilo da su to seldzuci,turci jaje ili anadolci,koji su sebe smatrali pravim turcima.I kako to da samo muslimani mogu da budu bosnjaci a pravoslavci i katolici to ne mogu,a svi su ziveli ili jos zive u bosni.

  Odgovori
  • Gaudeamus
   Gaudeamus 12 Januara, 20:13

   Vama niko ne brani da se zovete kako hoćete. Ako misliš da si etnički Srbin, daj DNK na analizu pa ćeš da vidiš. A ako može da postoji srpski i hrvatski, može i bosanski i crnogorski jezik. Po pravilu je to jedan jezik, nekad srpsko-hrvatski, a u stvari jugoslovenski, kao što je nemački nemački, a ne švapski, bavarski, itd.

   Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku