hamburger-icon

Kliker.info

Dr. Ognjen Gajić, direktni borac protiv korone : Sada radimo,mi doktori,za jedan dan ono za šta nam je trebala godina! (VIDEO)

Dr. Ognjen Gajić, direktni borac protiv korone : Sada radimo,mi doktori,za jedan dan ono za šta nam je trebala godina! (VIDEO)

04 Aprila
06:11 2020

Jedan od vodećih doktora najpoznatije svjetske Klinike Mayo, dr. Ognjen Gajić gostovao je u Centralnom dnevniku  Face TV.AYO.

 Svaki dan,12 sati sam u intenzivnoj njezi,direktno sa Koronom,liječim oboljele,znam.Korona se ne može zaustaviti,ali se može usporiti! Ko ima oštećena pluća,biće mu gore,duhan još više ubija! Mora se napraviti hijerarhija u krizi-vertikalna!

Šta ako Korona ipak ostavi posljedice na ozdravljenog?

Treba im godinu dana da se “vrate”,imaće noćne more,PTSP…Potrebno je hitno razlučiti bitno-nebitno! Ne komplicirati!

Ljekarima trebaju viziri,duple rukavice,specijalna odijela i pažnja kako se oblače,sve je rizik! 1300 doktora i medicinara koji se direktno bore sa Koronom je spojeno na čat grupu na viberu,svaki dan uživo razmjenjujemo iskustva,informacije,savjete,saznanja….prije dva dana smo slavili kada smo uspjeli skinuti sa respiratora pacijenta u Mostaru,to je zasluga ljekara iz tog grada!

Korona je prirodna,nije iz laboratorije!

Sada radimo,mi doktori,za jedan dan ono za šta nam je trebala godina!

Dr. Ognjen Gajić,Sarajlija, član prve postave “Zabranjenog pušenja”: sreća pa je muzički instrument zamijenio medicinskim !

(Face TV)

 
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku