hamburger-icon

Kliker.info

Dr. Anthony Fauci : Uprkos porastu đrtava dnevno, vidi se svjetlo na kraju tunela !?

Dr. Anthony Fauci : Uprkos porastu đrtava dnevno, vidi se svjetlo na kraju tunela !?

09 Aprila
01:44 2020

Dr. Anthony Fauci, čelnik tima Bijele Kuće za borbu protiv pandemije, rekao je u intervjuu za tv mrežu FOXNEWS, kako smatra da će Sjedinjene Države moći otvoriti škole i fakultete na jesen. On je naglasio da se to, prema sadašnjim statistikama, može zahvaliti svim mjerama koje je Amerika do sada poduzela.

” Teško je predvidjeti sve kada je ova bolest u pitanju, ali se može dobiti osjećaj da mjere daju rezultate…u potpunosti očekujem da ćemo epidemiju imati pod kontrolom do jeseni i da će se škole moći otvoriti.”

Fauci je dodao da virus neće jednostavno nestati u potpunosti, ali da će američka populacija do tada već imati dovoljno razvijen tzv. Imunitet Krda, i da će u dovoljnoj mjeri savladati bolest, da bi bio moguć povratak relativno normalnom kretanju. Osim toga, zaključio je Fauci, testiranje će do tada biti masovno raspoloživo, moći će se mnogo lakše i brze identificirati zaraženi pojedinci, a znaće se puno više i pomoću testa na anti-tijela koji će objasniti koliki je prodor bolesti u društvu do tada.

On je takodjer naglasio da usprkos porastu žrtava dnevno, sada se definitvno vidi svjetlo na kraju tunela.

“To moze zvučati kao paradox, ali nije; činjenica je naime da broj mrtvih kasni za brojem zaraženih za nekoliko nedjelja; recimo u New Yorku je ovo teška sedmica u smislu povećanja broja mrtvih, što smo i predvidjeli prošlog vikenda, ali je očigledno smanjenje novih hospitalizacija, i oboljelih kojima je potreban smještaj u intenzivnoj njezi, što praktički ukazuje na stabilizaciju situacije”, kazao je Dr. Fauci.

Ako se do kraja maja bude primjenjivala mjera socijalnog distanciranja, do avgusta će od koronavirusa u Americi umrijeti oko 82 hiljade ljudi, pokazala je projekcija Bijele kuće.

To je skoro 12 hiljada manje žrtava od koronavirusa nego što se ranije procjenjivalo, što znači da će biti potrebno i manje bolničkih kreveta, respiratora i zaštitne opreme nego što se ranije mislilo. Takođe, neke savezne države će ranije dostići vrhunac epidemije.

(Kliker.info-Glas Amerike)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku