hamburger-icon

Kliker.info

Donald Trump ‘otvorio dušu’ : Kim i ja zaljubili smo se jedan u drugog, ali zaista…

Donald Trump ‘otvorio dušu’ : Kim i ja zaljubili smo se jedan u drugog, ali zaista…

Septembar 30
08:45 2018

Američki predsjednik rekao je da su se on i sjevernokorejski čelnik Kim Jong UN “zaljubili” jedan u drugoga dok su se napetosti između dviju zemalja ublažile u zadnjih godinu dana.Donald Trump je ‘otvorio dušu’ na skupu svojih pristaša u Zapadnoj Virdžiniji u subotu navečer kada je rekao su se on i sjevernokorejski čelnik Kim Jong UN “zaljubili” jedan u drugog…

– Zaista sam bio čvrst, a bio je i on, rekao je Trump.

– I onda smo se zaljubili. OK? Ne, zaista”, dodao je.

– On mi je pisao divna pisma, to su sjajna pisma. Zaljubili smo se, rekao je Trump.

Trump je istaknuo da to što je Pjongjang zaustavio nuklearne pokuse kao i ispaljivanje raketa i projektila tumači znakom da njegov pristup Sjevernoj Koreji djeluje – čak iako kritičari tvrde da je sjevernokorejski nuklearni program ostao isti.

Pretpostavljajući moguće kritike koje bi njegove riječi o osjećajima prema Kimu mogle izazvati, Trump je dodao sarkastično: “Donald Trump je rekao da su se njih dvojica zaljubila. Kako strašno, kako je to strašno? To je tako nepredsjednički”, kazao je.

Unatoč toplijem tonu u odnosima, Sjeverna Koreja nije ispunila američke zahtjeve da osigura potpunu evidenciju svojeg programa oružja i poduzme nepovratne korake koji bi pokazali da odustaje od svojeg arsenala.

Trojica viših američkih dužnosnika uključenih u sjevernokorejsku politiku rekla su ovaj tjedan da nije postignut napredak u smjeru ozbiljnih pregovora niti eliminacije ili barem zaustavljanja programa nuklearnog oružja i balističkih projektila.

Dosad, tvrde sva trojica, govoreći anonimno, Sjeverna Koreja nije se čak ni složila s time da definira temeljne pojmove poput ‘denuklearizacije’, ‘provjerljivo’ i ‘nepovratno’.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *