hamburger-icon

Kliker.info

Dodiku u problemima : Vlada RS raskinula ugovor s američkim kreditnim fondom !!

Dodiku u problemima : Vlada RS raskinula ugovor s američkim kreditnim fondom !!

04 Januara
19:01 2016

lovakofer3Iz Ministarstva finansija Republike Srpske danas je potvrđeno da je raskinut Ugovor o kreditu potpisan s američkim fondom , ranije najavljen u ukupnom iznosu od 300 miliona dolara.

Kao razlog za raskid ugovora navodi se da američki fond nije ispoštovao uslove iz ugovora o kreditu, koji je ministar finasija RS Zoran Tegeltija potpisao 15. oktobra 2015, a u kojem je bilo navedeno da će prva tranša kredita biti isplaćena u 2015. godini.

“Od dana potpisivanja Ugovora, i pored stalnog kontakta s investitorom, koji je imao poteškoća administrativne prirode s obzirom da je riječ o prvom direktnom plasmanu, prva tranša nije realizovana u 2015. godini, zbog čega je Vlada RS donijela Odluku o raskidanju kreditnog zaduženja s ‘Global bankorp komoditis end Investments'”, stoji u saopštenju Ministarstva finansija RS.

Predstavnici pomenutog fonda obavijestili su Vladu RS, 30. decembra 2015, da i dalje ostaju, kako se ističe, opredijeljeni da obezbijede finansijsku podršku RS, zbog čega će Vlada nastaviti s procedurom za zaključivanje novog ugovora, a o čemu će javnost biti pravovremeno informisana.

Sredstva koja su planirana iz aranžmana s američkim fondom predviđena su kao jedan od dugoročnih izvora zaduženja RS jer je, osim toga, planiran i aranžman sa Svjetskom bankom, Međunarodnim monetarnim fondom, te sredstva od emisije obveznica.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku