hamburger-icon

Kliker.info

Dodikov bezobrazluk u Srebrenici : Tvrdim da ovdje nije počinjen genocid

Dodikov bezobrazluk u Srebrenici : Tvrdim da ovdje nije počinjen genocid

24 Septembra
12:07 2012

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i Republike Srpske, ponovo je krenuo u izbornu kampanju preko leđa napaćenih ljudi iz Srebrenice koji se, dok nikome nisu potrebni za ubiranje političkih poena, trude da žive normalnim životom sa svojim komšijama bez obzira na nacionalna i vjerska opredjeljenja. No, očito je da ima onih kojima više odgovara da raspiruju mržnju i zavade. Tako je Dodik sinoć na skupu u Srebrenici opet kazao: "Ovdje se nije dogodio genocid". SNSD je 23. septembra održao predizborni skup u Srebrenici na kojem je predstavljena kandidatkinja za načelnicu Vesna Kočević. Među prisutnima je, naravno, bio i Milorad Dodik koji je iskoristio svojih pet minuta da u gradu, u kojem je počinjen najveći zločin u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, još jednom negira genocid i uvrijedi sve majke i porodice čiji najbliži počivaju u Potočarima, mjestu pored kojeg je morao proći kada je dolazio u Srebrenicu.

"Stalo mi je da se Srebrenica razvija i da više Srbi ne budu zapostavljeni i poniženi kao što su to do sada bili. Političkim krugovima iz Sarajeva i pojedinim međunarodnim predstavnicima trebala je priča koja je prosipana, da su Srbi loši momci, a Bošnjaci žrtve. To mora prestati. Srbi su dobri ljudi, ponosan narod, dobri su i Bošnjaci kao narod, ali im je loša politika", kazao je Dodik, a onda još užarenije nastavio:"Za zločine koji su se desili u Srebrenici treba da odgovaraju oni koji su ih počinili, ali ne smije se zanemariti odgovornost i sa druge strane za 28.000 srpskih žrtava. Odgovore na ova pitanja trebaju dati sudovi, a ne bilo ko iz politike i od političara".Upravo je Međunarodni sud pravde donio odluku da su snage bosanskih Srba u Srebrenici u julu 1995. počinile genocid koji je Srbija najprije propustila da spriječi, a zatim da Haškom tribunalu izruči odgovorne.No, očito da političar zanemaruje odluku tog suda, pa pobija sam svoje riječi te na skupu nastavlja huškački govoriti:

cc i odgovornost za nešto što nismo učinili", rekao je Dodik nastavivši govoriti o tome kako će SNSD pobijediti u Srebrenici i kako će se oni brinuti o Srbima u tom gradu."U Srebrenici će i dalje svi slobodno živjeti i Bošnjaci će imati sva prava", kazao je Dodik, ponašavši se kao da je upravo on taj koji dodjeljuje ljudima prava.Podsjetimo, ovo nije prvi put da Dodik odlazi u Srebrenicu i na mjestu najveće tragedije negira genocid i time vrijeđa žrtve. Nažalost, i ovaj njegov potez će proći nekažnjeno jer zakona o zabrani negiranja genocida nema.(Kliker.info-Seebiz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku