hamburger-icon

Kliker.info

Dodik spreman da promijeni odluku : Prihvatam pomoć Srbije i Evropske unije da izbjegnemo referendum !?

Dodik spreman da promijeni odluku : Prihvatam pomoć Srbije i Evropske unije da izbjegnemo referendum !?

30 Jula
00:07 2015

dodododik1231Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da želi da razgovara o vraćanju pravosuđa u ustavne okvire i da prihvata pomoć Srbije i Evrope kako referendum ne bi morao da bude održan.Dodik je rekao da su Republici Srpskoj oteli nadležnosti i nad njom izvršili nasilje, prenijela je Radio-televizija Republike Srpske.Dodik je napomenuo da je razgovarao sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i smatra da Vučić “dobro razumije stvari”.

“Mi želimo da pravosuđe vratimo u ustavne okvire. Neka nam Vučić pomogne i svi iz Evrope, ja prihvatam. Ako to uradimo do dana refereduma, onda referendum može da bude besmislen”, rekao je Dodik, govoreći o Vučićevoj izjavi da je pitanje referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH za njega jedno od najtežih pitanja i da bi volio da Dodik još jednom razmisli o tome.Predsjednik RS je objasnio da se sve radi sa ciljem i da je cilj referenduma da se pravosuđe vrati u ustavne okvire.

“Ako to možemo uraditi prije, ja bih bio veoma zadovoljan i zahvalan svima, pa i Vučiću”, izjavio je Dodik novinarima u Prebilovcima.

On je napomenio da je javno pozvao američkog ambasadora u BiH Morin Kormak, koja je govorila da je to neustavno, da nađe član Ustava i Dejtona po kome pravosuđe, Sud i Tužilaštvo pripadaju BiH.

“Pozivam je opet da to učini. Želim da čujem šta ona zna o tome i da li je uspjela da pročita ili političke stavove saopštava na bazi ocjena lokalnih službenika Bošnjaka. Ako bilo ko, pa i priučeni pravnik, kaže da je ona u pravu sa stanovišta pozivanja na član Ustava i Dejtona, ja ću odustati od referenduma”, rekao je Dodik.

(Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku