hamburger-icon

Kliker.info

Dodik riješio nedoumicu : Zakletvu će položiti i u Banjoj Luci i u Sarajevu!

Dodik riješio nedoumicu : Zakletvu će položiti i u Banjoj Luci i u Sarajevu!

Novembar 06
16:48 2018

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je danas da će 19. novembra položiti zakletvu u Narodnoj skupštini RS-a, i da će dan nakon isto učiniti i u Sarajevu.

Na sjednici Skupštine RS-a će, kaže, biti prvo verificirani mandati novog saziva entitetskog parlamenta, a zakletvu će položiti i novoizabrana predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

– Prvo će biti birano skupštinsko rukovodstvo, odnosno verifikacija mandata, nakon toga će zakletvu položiti novoizabrani predsjednik Republike Željka Cvijanović, a onda i ja – rekao je Dodik i precizirao da ga dan poslije čeka inauguracija u Sarajevu.

Kaže da je predviđeno da članovi Predsjedništva dobiju certifikat i polože zakletvu, a potom da se i konstituira Predsjedništvo i odredi predsjedatelji ove institucije.

-Tekst zakletve je potpuno benigan. Predsjedavajući ima obvezu u nekom skorijem roku zakazati prvu sjednicu. Na prvoj sjednici inicirat ću prijedlog izmjena Poslovnika o radu Predsjedništva BiH – ponovio je Dodik.

Na toj funkciji će, navodi, kao jednu od prvih stvari predložiti da se ukine Zakon o javnim nabavkama u BiH i da se pronađe jedan od najboljih modela koji funkcionira u EU, koji će se prilagoditi ovom području.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *