hamburger-icon

Kliker.info

Dobrodošlica Sarajliji u Beogradu : Pošao na Titov grob i završio u ludnici

Dobrodošlica Sarajliji u Beogradu : Pošao na Titov grob i završio u ludnici

23 Juna
06:54 2011

Sarajlija Aleksandar Zvjerov (40) tvrdi da je nedavno proživio pravi pakao u Beogradu, gdje je otputovao da posjeti grob Josipa Broza Tita. No, Zvjerov, inače veliki poštovalac Titovog lika i djela, do Kuće cvijeća nije ni stigao, jer ga je uhapsila beogradska policija i poslala na liječenje u čuveni beogradski sanatorij "Dr. Laza Lazarević".

 Sporna majica

 – Prolazio sam pored njihove državne Skupštine i upao pravo na miting radikala. Među njih je upala policija i ne znam kako su od njih stotinjak izabrali i uhapsili baš mene. Možda sam im zapeo za oko jer sam nosio majicu s Titovim likom – započinje svoju priču Zvjerov, koji nas je posjetio sa željom da je objavimo, jer ne želi da se to desi nekome drugom.Tada su ga, kaže Zvjerov, policajci pretresli i pronašli čakiju, čije je sječivo, tvrdi, bilo dugo svega tri centimetra. – Tek tada su poludjeli i odmah me odveli u policijsku stanicu, gdje su me ispitivali tri sata otkud mi hladno oružje i zašto ga nosim. Inače sam civilna žrtva rata, 90-postotni invalid i liječim se od depresije i PTSP-a, ali redovno uzimam terapiju i nemam problema. Kod sebe sam imao svu dokumentaciju o svom stanju i na osnovu toga su, valjda, odlučili da mi je potrebna psihijatrijska pomoć – kaže Zvjerov.

Planira tužbu                Iz  policijske stanice pozvali su Hitnu pomoć, pa su ga oni svojim vozilom odvezli u specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti "Dr. Laza Lazarević". Tu je, kaže, dobio tako jake lijekove da je dva dana bio u nesvjesnom stanju. – Čega sam se u toj bolnici nagledao, to je za horor film. Prema toj ustanovi, sarajevska psihijatrijska bolnica "Jagomir" je hotel s pet zvjezdica. Tu su me zadržali punih 28 dana, ne dozvolivši da se ikome javim gdje sam. Planiram pokrenuti tužbu, ali ne protiv ljekara, jer su oni još samo radili svoj posao, već protiv srbijanskog MUP-a, jer su me bezrazložno uhapsili – završava svoju priču Zvjerov.

Zabrana boravka          Zvjerov je nakon mjeseca provedenog u psihijatrijskoj bolnici napustio Srbiju u pratnji imigracionog službenika te mu je zabranjen dolazak u tu zemlju narednih godinu dana. – No, poslije svega što sam doživio, sigurno ne planiram da ikad više tamo odem. Prema meni su se ponašali kao da sam, u najmanju ruku, terorista. Takvo što nisam doživio ni u ratu, koji sam čitav proveo u Sarajevu – kaže Zvjerov.  (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku