hamburger-icon

Kliker.info

Direktor IFIMES-a Zijad Bećirović : Dodika čeka sudbina Nikole Gruevskog

Direktor IFIMES-a Zijad Bećirović : Dodika čeka sudbina Nikole Gruevskog

06 Decembra
08:10 2018

Komentarišući ponašanje predsjedavajućeg  Predsjedništva Bosne i Hercegovine  , direktor  Međunarodnog instituta za bliskoistočne studije IFIMES iz Ljubljane, Zijad Bećirović je za agenciju  Patria  rekao da  Dodika  čeka sudbina bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog (VMRO-DPMNE).

„Zbog toga je Dodik toliko nervozan, jer smatra da samo stvaranjem tenzija, konflikata može politički preživjeti. Vodećim sigurnosnim službama u svijetu poznate su njegove transakcije ili bolje rečeno počinjeni kriminal. Zna se ko je sve uključen u njegov kriminal, preko koga i koliko je opljačkao Republiku Srpsku. Tu postoje elementi i međunarodnog kriminala u kojeg su uključeni i međunarodni akteri“, rekao je Bećirović .

Direktor IFIMES-a, instituta koji ima specijalni savjetodavni status pri UN-u, smatra da se postojeće tenzije u BiH, koje su, kako je rekao, stvorene i koje rastu mogu se presjeći samo na dva načina; a to je eliminacija Dodika i njegove politike iz političkog života ili da tenzije rastu do te mjere da dođe do oružanog konflikta.

„Izvjesniji je prvi način“, rekao je Bećirović.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku