hamburger-icon

Kliker.info

Demokratska fronta ili Stranka za bolju budućnost : Izetbegović odvojeno sjeda za sto sa Radončićem i Komšićem

Demokratska fronta ili Stranka za bolju budućnost : Izetbegović odvojeno sjeda za sto sa Radončićem i Komšićem

23 Septembra
01:20 2015

Kolegij44

Nešto iza 19, 30 sati večeras je u zgradi Predsjedništva BiH završena sjednica Kolegija SDA, na kojoj se između ostalog raspravljalo o situaciji u Federaciji BiH, odnosno o uspostavi većine u Parlamentu FBiH koje već duže vrijeme nema, javlja reporter novinske agencije Patria.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je nakon Kolegija  kazao da će u narednih 10 dana održati odvojene sastanke sa predsjednicima SBB-a i DF-a, Fahrudinom Radončićem i Željkom Komšićem, te da će jedna od ove dvije stranke biti partner u koaliciji SDA- HDZ BIH- SBIH- a-SDA.

-Preko nekih zajedničkih prijatelja skoro smo i dogovorili te sastanke i nakon toga znat ćemo gdje smo i šta smo, kazao je Izetbegović.

Na pitanje zbog čega misli da je i šta se to promijenilo u DF-u s obzirom da za sada nema nikakvih signala da bi se ova stranka mogla vratiti u koaliciju, iz koje je istupila zbog sporne Uredbe Vlade FBiH, Izetbegović je rekao:

-Ja ću se sa Komšićem sastati kako bismo razjasnili konačno da li su oni pozicija ili opozicija. U tom smjeru će ići naš razgovor, pa ćemo vidjeti.On je dodao da ne  postoji opcija da obje stranke i SBB i DF postanu dio vlasti u FBiH.

Kada je riječ o rekonstrukciji Vijeća ministara BiH u slučaju da SBB uđe u vlast, predsjednik SDA je istakao da rekonstrukcija koja bi podrazumijevala izbacivanje Saveza za promjene ne dolazi u obzir, te  da su moguće samo neke kozmetičke promjene.  Također, na pitanje ko je poželjniji SBB ili DF, on je rekao da to zna, ali da ne mora i reći.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku