hamburger-icon

Kliker.info

Davorka Ugljen zahtjeva : Trebaju uhapsiti i ubice moga muža Nedžada

Davorka Ugljen zahtjeva : Trebaju uhapsiti i ubice moga muža Nedžada

24 Septembra
04:36 2012

Davorka Ugljen, udovica Nedžada Ugljena, bivšeg zamjenika direktora Agencije za istraživanje i dokumentaciju (AID), u razgovoru za "Dnevni avaz" kaže da je krajnje vrijeme da bude otkriveno ko stoji iza likvidacije njenog supruga. Ona ističe da će 28. septembra biti punih 16 godina od ubistva njenog muža. Za naš list Davorka Ugljen kaže da je posljednja velika akcija Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pokazala da BiH ima kapaciteta za veliku istragu kakvu zahtijeva ona o ubistvu njenog supruga.

– Drago mi je što hapse kriminalce i traže ubicu Ramiza Delalića, čije mi je porodice žao, ali zar nije trebalo prvo naći one koji su ubili Nedžada? Ne bih da se miješam u rad policijskih i istražnih organa, ali valjda trebaju slučajeve rješavati po redu, ili su svi digli ruke od ovog ubistva prekrivenog velom tajne sada će, evo, 16 godina – pita se Davorka Ugljen, dodajući da se nada da će dočekati dan kada će oni odgovorni za smrt njenog muža biti uhapšeni.Podsjećamo, Nedžad Ugljen ubijen je s tri hica iz vatrenog oružja 28. septembra 1996. u Prijedorskoj ulici u sarajevskom naselju Aneks.Istraga o ovom političkom ubistvu još je otvorena pred Kantonalnim tužilaštvom u Sarajevu. Davorka Ugljen kaže da je nikada niko nije obavijestio ni o kakvom pomaku.

Pitanja bez odgovora

Davorka Ugljen podsjeća da se u pokušaju zataškavanja ubistva njenog muža išlo dotle da su u potvrdi o njegovoj smrti u nekadašnjem AID-u napisali da je umro, a ne da je ubijen. Nikada nije saznala šta je bilo s torbom s važnim dokumentima koje je njen muž imao kod sebe u vrijeme ubistva. Davorka nije dobila odgovore ni na druga pitanja. – Kada sam vidjela njegovo tijelo neposredno prije dženaze, bio je sav crn i skoro neprepoznatljiv. Nisu mi odgovorili zašto je takav i je li prije likvidacije bio pretučen, na šta sam posumnjala. Samo su me ušutkivali, kao što žele i danas. Nadam se da ću jednom dobiti odgovore na sva ova pitanja – ističe Davorka Ugljen.  (Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku