hamburger-icon

Kliker.info

Davor Dragičević se obratio javnosti : Čitav MUP RS zna ko je ubio moga sina Davida

Davor Dragičević se obratio javnosti : Čitav MUP RS zna ko je ubio moga sina Davida

Septembar 14
15:49 2018

Otac smrtno stradalog Davida Dragičevića, Davor Dragičević, u petak se obratio javnosti i prikazao video materijal u kojem su snimci koji, kako je naveo, dokazuju da su javnosti mjesecima predstavljani lažni dokazi kako bi se sakrilo, kako ističu ‘organizovano’ ubistvo Davida.

Na press konferenciji su prikazani razni snimci i izjave najviših ljudi u MUP-u Republike Srpske, te izvještaji koji svjedoče o raznim nepravilnostima u toku istrage o smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića.

Prikazane su i izjave ministra Dragana Lukača, te predsjednika RS Milorada Dodika, koji su iznosili informacije o tome kako je David bio narkoman. Prikazana je i prva analiza Zavoda za sudsku medicinu iz Banjaluke o tome kako je David u urinu imao LSD.

Kasnije analize iz Zagreba i nezavisna analiza iz Njemačke demantuju prisustvo narkotika u posljednjih šest mjeseci prije smrti.

Davidov otac Davor Dragičević iznio je i nelogičnosti kod pronalaska Davidovog tijela:

„Ako su ga oni izvukli sa suhe pješčane površine, otkud slike Davida Dragičevića u vodi. Ovdje imate slike Davida Dragičevića gdje je kaiš otkopčan, ovdje imate slike Davida gdje je kaiš zakopčan.“

Davor Dragičević kaže kako će dokaze koje posjeduje najvjerovatnije poslati pred Sud u Strazburu, s obzirom na opstrukcije koje je, kako kaže, vidio u toku istrage.

„Sve sam im dao, i Tužilaštvu i sve. Imam pet svjedoka, pet svjedoka koje ne smijem nigdje odvesti. Ne radi njih. Radi sebe, radi njihove djece. Je li ih mogu odvesti u Tužilaštvo nakon ovoga? Jel’ ima jedna osoba gdje bih ja mogao odvesti te svoje svjedoke koji su vidjeli zadnje sate Davidovog života i šta mu se dogodilo?“

Davor je otkrio i kako se vrši politički pritisak iz Beograda na međunarodni advokatski tim da jedan od advokata istupi iz tima.

David Dragičević nestao je u noći, 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta, na ušću Crkvene u Vrbas.

(Kliker.info-RSE)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *