hamburger-icon

Kliker.info

Daily Mail : Od izbjeglice iz Sarajeva do britanske bogatašice

Daily Mail : Od izbjeglice iz Sarajeva do britanske bogatašice

08 Jula
06:42 2009

Posljednjih dana svi britanski listovi opširno pišu o Sarajki Saneli Æatiæ koja je u Londonu poznata pod imenom Diana Jenkins. – Izbjeglica iz Sarajeva, koja živi u Londonu, udata je za multimilionera Rogera Jenkinsa, direktora Barclays banke. Ona se upravo pokazala i kao njegov sjajan poslovni partner. Ova ljepotica, koja ima 36 godina, pomogla je svom 52-godišnjem suprugu tako što je svojim šarmom osvojila katarsku kraljevsku obitelj i nagovorila ih da ulože 7,3 milijarde funti u njegovu banku. To je spasilo Jenkinsa, njegovu banku, klijente i poslenike – piše ugledni londonski list „Daily Mail“. Sanela je u britanskim listovima često prisutna i zbog zbog druženja sa slavnim liènostima, najvećim svjetskim zvijezdama šou-biznisa. Redovno organizuje partije na kojima se prikuplja novac namijenjen za humanitarne svrhe.

– Odrasla sam u Bosni, u Sarajevu, u sretnoj porodici. Posebno sam bila bliska sa svojim mlaðim bratom Irnisom. Živjeli smo prekrasno, a onda je došao rat i sve što poslije bilo je strašan šok. Inače, diplomirala sam ekonomiju u Sarajevu. Tokom srpske opsade grada, tata me molio da odem iz Sarajeva i naðem spas. Pobjegla sam kroz barikade, išla pješke preko brda, putovala autobusima i našla utočište u Hrvatskoj – ispričala je londonskim novinarima.

Naporni rad                 – Godine 1993. stigla sam u London. Nisam znala engleski jezik, nisam imala novca. Radila sam sve, èistila kuæe, prodavala nakit, radila po restoranima. Moja diploma iz Sarajeva u Londonu ništa nije znaèila i morala sam sve ispočetka. Naporno sam radila, uèila engleski u veèernjim školama i nastavila školovanje. Upisala sam studij informatike na Univerzitetu u Brikstonu i stekla diplomu. A onda sam 1995. saznala da je moj brat Irnis poginuo, uoèi svog 21. roðenadana. Bio je to kraj mene kao Sanele. Promijenila sam ime u Diana, promijenila sam život. Održala me moja životna filozofija – ići naprijed, stalno pomagati ljudima i sve gledati sa svjetlije strane – kaže ona za „Daily Mail“.

Onda je upoznala  Rogera Jenkinsa. Bio je razveden, živio je sam.- Nije on tada bio ni slavan ni bogat. On je bio moj prvi pravi prijatelj u Londonu. Vjenčali smo se 1999. godine. Razlièiti smo, on sve radi tiho, a ja galamim – kaže Diana Jenkins.Roger i Diana imaju dvoje djece s kojima ona živi na relaciji Malibu u Kaliforniji – London. Rodžer stalno putuje po svijetu zbog svojih poslova. Diana Jenkins je osnovala fondaciju koja nosi ime njenog brata Irnisa Æatiæa i stalno organizuje i finansira humanitarne projekte u Bosni. U rodni grad ne dolazi često, a roditeljima je u Sarajevu izgradila vilu. (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku