hamburger-icon

Kliker.info

Čudna jada i vakta : Mladenci se posvađali zbog para, svadba prekinuta

Čudna jada i vakta : Mladenci se posvađali zbog para, svadba prekinuta

31 Oktobra
06:37 2018

Glavna tema u Gradačcu, gradiću u Bosni i Hercegovini, od jučer je skandal koji je izbio na svadbi 23-godišnjeg Edina Huseljića iz Gradačca i njegove izabranice Elde Mujčin iz Odžaka.

Kako piše Dnevni avaz dan koji je trebao biti najljepši u njihovim životima pretvorio se u noćnu moru, a sve zbog – novca! Među mladencima je usred svadbe izbila žestoka svađa, veselje s čak 300 uzvanika je prekinuto, a mlada je iste večeri otišla nazad kući u Odžak. Mladoženja je ostao u suzama, najviše zbog bruke koju je doživio.

Veselo je bilo u svadbenom salonu ‘Orhideja’ sve do 23 sata, kada je mlada, prema starom običaju, išla od gosta do gosta i dijelila svatovima kavu, a oni su joj zauzvrat na pladnju ostavljali novčanice. Skupila se pozamašna suma.

Glazba je potom nastavila u istom ritmu, sve dok se u sali nije začula žestoka svađa. Svatovi su vidjeli da se ‘nešto kuha’, ali nitko nije mogao ni pretpostaviti da je kaos izbio zbog podjele darovanog novca.

– Mlada je zahtijevala da sav novac pripadne njoj, jer je ona dijelila kavu. Mladoženja takav prijedlog nije prihvatio, jer je podigao kredit da sredi kuću uoči ženidbe, a osim toga, on je navodno platio i troškove veselja ispred mladine kuće u Odžaku, kao i svadbe u Gradačcu – kazao je jedan od gostiju sa svadbe.

Tada je mlada pozvala majku u Odžaku da dođe po nju, što se i dogodilo i oko ponoći se vratila kući.

Članovi porodice Huseljić još su u šoku zbog svega što ih je zadesilo. Bliži rođak ostavljenog mladoženje, uz uvjet da mu se ne objavi ime, potvrdio je da je glavni razlog cijelog skandala novac.

– Mlada je uzela košaru s parama i pokušala pobjeći. Međutim, uspjeli smo vratiti pare, a ona je otišla. Njena mama i ona mislile su da i to uzmu i odnesu. Imamo svjedoke za ono što se dešavalo, a sve su zabilježile i kamere – priča mladoženjin rođak.

Ističe da su se mladenci prije vjenčanja zabavljali nekoliko mjeseci, a Edin je, kako kaže, već jučer bio kod odvjetnika kako bi pokrenuo brakorazvodnu parnicu.

– Želimo samo da se zna istina, kako je sve bilo. Ne znamo je li ona uspjela uzeti nešto iz te košare, jer novac nije bio prebrojan. Kada smo kasnije brojali, bilo je oko 5.500 maraka – kaže rođak ostavljenog mladoženje.

I sam mladoženja potvrdio je navode svog rođaka.

– Moj obraz je čist. Mlad sam i mogu nastaviti sa životom, živ sam, zdrav. Što ja tu više mogu – kazao je kratko Edin.

– Ovo još nisam čuo, a kamoli doživio, da pare s tacne posvađaju mladu i mladoženju, i prije nego što je svadba završena. Pitam se kakva je to današnja ljubav. Pa zar njih dvoje nisu planirali zajednički život, djecu – kaže 78-godišnji mještanin Gradačca.

Novinari  Dnevnog Avaza  pokušali su dobiti komentar i od odbjegle mlade, no s njom tokom jučerašnjeg dana nisu uspjeli stupiti u kontakt.

Podijeli

Jedan komentar

  1. Trpko
    Trpko 31 Oktobra, 08:37

    Malo i zabave.Modificirana hrana,tempo života ,posesivnost u svakom obliku od nas gradi ovakve bezdušne likove.Liberalizam protiv morala i kućnog odgoja a sve u slavu potrošnje i ličenja na nekoga-uzora koji ne vrijedi pišljiva boba.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku