hamburger-icon

Kliker.info

Crnadak poručio Milanoviću i Vučiću: Otvorite granicu i spustite retoriku

Crnadak poručio Milanoviću i Vučiću: Otvorite granicu i spustite retoriku

24 Septembra
00:13 2015

crnadak321Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak pozvao je danas premijere Hrvatske i Srbije Zorana Milanovića i Aleksandra Vučića da na miran način rješavaju izbjegličku krizu u regionu kako se stvar ne bi otela kontroli.

“Imali smo tešku retoriku devedesetih koja nas nigdje nije dovela i zato ne bi valjalo da se neke stvari ponavljaju. Spustite retoriku, otvorite granice i zajedno na miran način rješavajte problem”, rekao je Crnadak na konferenciji za novinare u Leskovcu.

Crnadak je rekao da je BiH trenutno spremna za prihvat izbjeglica iz Sirije, ali da ne postoje nikakve indicije niti zainteresovanost ovih ljudi da se kreću u tom pravcu.

“Naše analize pokazuju da su moguća dva pravca ulazaka u BiH. Ako se zatvori ovaj potez iz Srbije prema Hrvatskoj, jedan dio njih bi mogao da uđe preko Semberije kroz Bijeljinu, a druga varijanta je da se otvori potpuno novi kanal koji bi išao iz Albanije preko Trebinja”, rekao je Crnadak agenciji Beta.

On je dodao da Savjet ministara BiH pažljivo prati situaciju i da će se humano i solidarno ponašati prema izbjeglicama.

Crnadak je razgovarao u Leskovcu sa vlasnikom tekstilne kompanije “Martini Vesto” Ljubišom Markovićem sa kojim je dogovorio otvaranje pogona te firme u BiH, u kome će biti zaposleno 200 radnika.

(Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku