hamburger-icon

Kliker.info

Čović nema ništa protiv : Radončić bi mogao i personalno biti u vlasti

Čović nema ništa protiv : Radončić bi mogao i personalno biti u vlasti

15 Oktobra
20:39 2015

covaicova212Danas su, kako je rečeno novinarima, u cilju koordinacije između dvije stranke, u Sarajevu razgovarali predsjednici HDZBiH i SBB-a Dragan Čović i Fahrudin Radončić, prenosi novinska agencija “Patrija”.

Čović je nakon sastanka novinarima rekao da na državnom nivou postoji vrlo stabilna i snažna parlamentarna većina i u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

„Mislim da kada završimo rekonstrukciju vlasti u Federaciji, nikakvih poteškoća nećemo imati. Gospodin Radončić aposlutno ne postavlja ništa kao poseban uvjet.Mislim da bi mi čak trebali tražiti, mislim tu i na SDS i SDA, da gospodin Radončić i personalno i na drugi način bude višestruko zastupljen, jer to onda znači u konačnici jednu dinamiku da se preuzme odgovornost i da radimo. On, kako mi je rekao, želi prije svega pet ili šest stvari koje smo obećali javnosti da ih možemo provesti.

Ako to hoćemo zajedno raditi, moramo riješiti pitanje Izbornog zakona, a tu opet ključnu ulogu imaju bošnjačke i hrvatske stranke i mislim da ćemo to raditi u narednih mjesec dana – rekao je Čović.

(Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku