hamburger-icon

Kliker.info

Čović: Izjava da nema trećeg entiteta je katastrofalna

Čović: Izjava da nema trećeg entiteta je katastrofalna

20 Juna
16:36 2008

Izjavu nizozemskog veleposlanika u BiH BiH Karela Vosskuehlera da nema ništa od trećeg entiteta „jer su Hrvati preslabi“ predsjednik HDZ Bi Dragan Čović ocijenio je katastrofalnom porukom za BiH.

"Ovakvim izjavama stvara se klima da BiH i dalje jedino može preživjeti kao dvoentitetska država, a treći narod treba prevesti u nacionalnu manjinu. To je katastrofalna poruka za BiH, jer sam siguran da ova država ne može preživjeti bez jednoga od triju konstitutivnih naroda, izjavio je Čović za Večernji list. Dodao je kako je „ takva BiH osuđena na propast.“

– Hrvati i druga dva naroda moraju se izboriti za BiH po mjeri triju naroda.Mi zagovaramo uređenje BiH koje nije daytonska BiH. BiH ne može biti bez Hrvata", ocijenio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Glasnogovornik HDZ 1990. Draženko Primorac kazao je kako je pojedinim stranim administracijama bio cilj gospodarski i socijalno nivelirati odnose, kako bi Hrvati izgubili financijsku nadmoć.

-Mi se Hrvati moramo prije svega unutar svojega političkog bića riješiti osoba koje su u službi međunarodne zajednice, a ne u službi Hrvata, što je ključno zašto ne možemo ostvariti slobodu. Hrvati su ugroženi u BiH, a ustavne promjene idu u krivom smjeru. Da međunarodna zajednica želi pravedno rješenje, dala bi Hrvatima federalnu jedinicu, a ne zadržavala imaginarnu državu u kojoj će svi biti nezadovoljni", ocijenio je glasnogovornik HDZ-a 1990. Draženko Primorac.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku