hamburger-icon

Kliker.info

Ćiro se uživio : Nama Irancima atomska bomba treba radi sigurnosti!

Ćiro se uživio : Nama Irancima atomska bomba treba radi sigurnosti!

22 Januara
08:02 2012

– Iran ima pravo razvijati nuklearnu energiju u mirotvorne svrhe. Prijetnja su Sjedinjenim Američkim Državama i zato Washington nameće sankcije Teheranu – rekao je Ćiro.Podržao je i predsjednika zemlje i njegova politička nastojanja.– Iranski predsjednik Ahmadinedžad čvrsto stoji iza svojih uvjerenja i ne želi popustiti pritiscima iz ostatka svijeta, a ja vjerujem da im SAD ne može baš ništa. Iranci će se izboriti za svoja prava – rekao je Ćiro, a za kraj dodao:

– Mahmuda Ahmadinedžada volim tako jako jer je hrabar čovjek baš poput mene. Miroslav Blažević javio se jučer telefonom Večernjaku i potvrdio sve ove navode…

– Govorio sam to na jednom večernjem, opuštenom druženju s iranskim novinarima u Teheranu, a oni sve objavili. Ma, naravno da stojim pri svakoj izgovorenoj rečenici. Iran razvija nuklearnu energiju samo radi svoje sigurnosti, da ga netko ne napadne, kao onda Sadam Husein, kada je u tom bespotrebnom ratu izginulo toliko mladih ljudi. A k…c bi nas Sadam napao da smo tada imali atomsku bombu! I što mislite, da Arapi ne bi već odavno sravnili Izrael da ovi nemaju atomsku bombu – govori Blažević.

Mi, govorite o Irancima kao da ste njihov?

– Da, tako i pred njima, jooooj da znate kako se sada svi ovdje okreću za mene, kako mi popularnost raste…! – dodaje Blažević.

Kada ćete na prijam kod predsjednika Ahmadinedžada?

– Mogao sam odmah da sam htio, ali zamolio sam da prolongiraju taj susret. Tri važne utakmice su preda mnom, želim sve tri pobijediti i doći pred predsjednika kao pobjednik, a ne kao gubitnik. O tom susretu pričat će cijeli svijet, svi će to objaviti, jer ja sam svugdje svjetska faca osim u Hrvatskoj – dodaje Blažević.

Kaže kako su ga mnogi europski mediji zvali zbog napadnoga hvaljenja Irana i njegovoga kontroverznoga čelnika.

– Zvali su me čak iz Švedske, pitali – zar zaista tako mislite o Ahmadinedžadu? Rekao sam im: "Ne bojte se, vi ste daleko od nas, skoro na Sjevernom polu, pa vas nisu mogle ni Švabe pokorit"!" Ponovio sam isto što i vama, Iran neće napasti, on se naoružava samo radi svoje sigurnosti. A ja sam pacifist, mrzim svako nasilje, rat je za mene najgluplja stvar na svijetu i ne želim ga nikome! Što će vam na sve ovo reći Amerikanci? – Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska! Irancima sam rekao da neka ne brinu za sankcije Amerikanaca i ostatka svijeta sve dok je Kina uz nas. Kinezi su najjača sila, Kinezi daju kišu! – zaključio je Ćiro Blažević u svome stilu. (Kliker.info-VL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku