hamburger-icon

Kliker.info

Ćiro Blažević: Inzko mi je rekao da u slučaju plasmana na SP niko više neće ni spominjati RS

Ćiro Blažević: Inzko mi je rekao da u slučaju plasmana na SP niko više neće ni spominjati RS

21 Septembra
13:25 2012

Miroslav Blažević, bivši selektor nogometne reprezentacije BiH, još nije prežalio ne odlazak zmajeva u Južnu Afriku. Ćiro je do baraža suvereno vodio naš tim, a onda su nas Portugalci eliminisali. Blažević se na bh. scenu vratio u velikom stilu. Komentirao je kod prijatelja Saše Vugdalića na OBN televiziji utakmicu Lige prvaka. U Radon Plazi je evocirao uspomene kada je kao selektor vodio naš državni tim BiH.

Znam za tajne večere

– Ne mogu prežaliti što nismo otišli na Svjetsko prvenstvo u Afriku. Zaslužili smo. Grijeh je što smo ostali kod kuće- pričao je Ćiro.Onda je ozbiljnim glasom rekao zašto nismo uspjeli.

– Valentin Incko mi je rekao da nekima ne odgovara uspjeh BiH. Bio je precizan. "Ako BiH ode na Svjetsko prvenstvo niko neće spominjati RS". Znao je najbolje situaciju u zemlji. Shvatio sam zašto je bio tako siguran. Uvjerio sam se i ja nebrojeno puta u Inckove tvrdnje. Pa, zna se kome ne odgovara uspjeh BiH…

Ranije je Ćiro kao "izvođača radova" označio Zvjezdana Misimovića. Sada otkriva glavnog krivca.

– Dodik ni po koju cijenu nije želio uspjeh BiH. Neka priča ko šta hoće, ali ja znam da smo zaustavljeni po nečijem planu. Znam ja za neke tajne večere, znam za dosta toga… Vi novinari to nikad nećete shvatiti, jer ste stali na stranu nekog ko mene optužuje. Vi niste vidjeli niti možete vidjeti ono što struka vidi. Politika je odradila svoje. Uostalom, Dodik nikad nije krio za koga navija i kako doživljava BiH kao državu. Njemu je samo Srbija i RS na srcu, a ja sam silno želio da usrećim napaćeni bosanski narod.

Napao bih Grke!

Podsjetio nas je na svoje procjene kako imamo "opak tim".

– Safetu Sušiću sam ostavio odličan tim. Sada su zreliji, jači, iskusniji… Želim mu da uspije. Grupa je zgodna. Nema jedne Španije, Belgije, Turske… Da sam na njegovom mjestu ne bih strahovao za rezultat. U Atini bih jurišao na pobjedu. Dole, u Grčkoj se trasira put ka Brazilu.Ja bih Grke napao usred Atine… Ima Safete i sa čim. Pa, Džeko je nezadrživ. Kako je samo autoritativno pobjegao odbrani Reala, primio loptu, našao vremena da pogleda gdje je Kasiljas i lijevom pogodi. Majstorski je sve uradio – nahvalio je Ćiro Blažević Džeku i zmajeve.

O Begiću i Ušanoviću

Drago mi je što je Dino Begić pobjedio na izborima u Sarajevskom kantonu. Znate da sam govorio da je on kapitalac. Nemoj se iznenaditi ako on kao predsjednik odvede BiH na svjetsko prvenstvo u Brazil. Koliko mi je drago zbog Begića, toliko mi je žao za Muniba Ušanovića. On je ispao žrtva, kolateralna šteta. Ruku bih stavio u vatru da nije ništa ukrao. Ne zna on jamiti- uvjeren je Blažević. Ćiro to najbolje zna, jer su najprisnije surađivali!  (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku