hamburger-icon

Kliker.info

CIK SDP BiH utvrdio kandidature : Šest kandidata će se boriti za mjesto predsjednika partije !

CIK SDP BiH utvrdio kandidature : Šest kandidata će se boriti za mjesto predsjednika partije !

02 Avgusta
15:45 2015

SDPNa jutros održanoj sjednici Centralne izborne komisije (CIK) Socijaldemokratske partije BiH konstatovano je da je šest članova SDP-a, na Pravilnikom utvrđeni način, iskazalo namjeru da bude predsjednički kandidat

– To su Nermin Nikšić, Jasmin Imamović, Svetozar Pudarić, Emir Đikić, Miro Lazović i Igor Vreta – kazao je Feni predsjednik CIK-a SDP BiH Saša Magazinović.

On je podsjetio da su, nakon što je Glavni odbor SDP-a BiH donio Odluku o održavanju izbora za predsjednika partije, članovi imali sedam dana da iskažu namjeru za kandidaturom. Magazinović navodi da od danas teče rok od 15 dana u okviru kojih svi oni koji su iskazali namjeru da steknu status predsjedničkog kandidata treba da sakupe 1.000 potpisa podrške članova.

– Nakon toga, CIK SDP-a će predložiti Glavnom odboru da potvrdi kao predsjedničke kandidate one koji su ispunili sve uslove. Ova sjednica Glavnog odbora će biti održana posljednjeg vikenda augusta i od tada zvanično počinje unutarstranačka predizborna kampanja – kazao je Magazinović. Dodao je da će izbori za predsjednika SDP-a biti održani 20. septembra i “na njima će prvi put u Bosni i Hercegovini u izboru jednog stranačkog lidera učestvovati svi članovi partije“.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - GREŠKA
    puka 59 - GREŠKA 05 Avgusta, 18:36

    VETERANI 317 SBBR SA VRATA BOSNE HEROJ GRADA ŽALE ŠTO NEMA NAJČASNIJIH MEĐU VAMA dr BEĆIREVIĆA – BOGIĆEVIĆA PA KAD JE VEĆ TO TAKO ONDA SU ZA dr ZLAJU .POZDRAV DO OPĆINSKIH.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku