hamburger-icon

Kliker.info

Chicago: Komemorativni skup 11. jula ispred zgrade Generalnog konzulata BiH

Chicago: Komemorativni skup 11. jula ispred zgrade Generalnog konzulata BiH

06 Jula
14:46 2015

Bagi11 Članovi Bosansko-američkog instituta za istraživanje genocida i edukaciju (BAGI) pridružit će se 11. jula komemorativnog skupu koji će biti upriličen ispred zgrade Generalnog konzulata BiH u Chicago na kojem će biti odata počast žrtvama genocida u Srebrenicu te zatraženo usvajanje rezolucije o Srebrenici u Parlamentu BiH.

Organizatori najavljuju da će na ovom skupu biti pročitano protestno pismo zbog, kako ističu, marginaliziranja genocida i neusvajanja rezolucije o Srebrenici u Parlamentarnoj skupštini BiH.

-Rezolucije o genocidu u Srebrenici usvojene su u EU, SAD, Kanadi, kao i u državi Illinois, Michigan, Floridi, Missouriju zahvaljujući aktivnostima naših organizacija i građana u dijaspori – kazala je Feni direktorica BAGI-a Sanja Drnovšek-Seferović.

Organizatori komemorativnog skupa ispred Generalnog konzulata BiH u Chicago navode da će simbolično treći put spustiti državnu zastavu na pola koplja i time obaviti svoju građansku i patriotsku dužnost.

-Dođite sa zastavama i simbolima BiH i upišite se u knjigu onih koji neće zaboraviti počinjene genocide nad Bošnjacima i koji će nastaviti vršiti pritisak na bh. političare i bh. javnost da 11. juli bude obilježen na dostojanstven način, a genocid nad Bošnjacima sačuvan od zaborava – poručuju iz organizacije “Brotherhood of Bosniak Genocide Survivors”.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Jedan komentar

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku