hamburger-icon

Kliker.info

Čekajući ponedjeljak : Do daljeg nema uvoza starijih vozila od sedam godina

Čekajući ponedjeljak : Do daljeg nema uvoza starijih vozila od sedam godina

13 Novembra
08:22 2010

Homologacija vozila koja je trebala početi u ponedjeljak biće odgođena do daljeg, tako da se u BiH i pored pompeznih najava još neće moći uvesti vozilo starije od sedam godina. Problem je nastao zato što carina, odnosno UIO BiH u carinskom postupku ne poznaje homologaciju kao uslov za carinjenje i za njih je još važeća Odluka o zabrani uvoza vozila starijih od sedam godina koju je donio Savjet ministara prije deset godina.U UIO pojašnjavaju da su više puta upozoravali nadležne da proces homologacije ne može početi sve dok se ne usklade zakonski i podzakonski akti jer puno je protivrječnosti i u pravilnicima i u odlukama."Dok god se ne ukine Odluka o zabrani uvoza vozila starijih od sedam godina i ne donese nova kojom UIO može kao uslov za carinjenje zahtijevati potvrdu o homologaciji, mi ne možemo cariniti takva vozila", kazao je Ratko Kovačević, portparol UIO, i dodao da homologaciju prepoznaje samo Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH i to kao uslov za registraciju vozila. Kovačević naglašava da pored procesa carinjenja još dosta pitanja nije riješeno, a jedno od njih je i šta s vozilom koje uđe u postupak carinjenja, a ne prođe homologaciju."Takvo vozilo ne može u zemlju iz koje dolazi, a ne može ni da uđe u BiH. Postavlja se opravdano pitanje šta onda s tim vozilom", kazao je Kovačević i dodao da će sasvim sigurno takvih slučajeva biti.

Nezvanično saznajemo da je na jednom od sastanaka između predstavnika ministarstava i UIO bilo prijedloga da se napravi fabrika koja bi uništavala vozila koja uđu u proces carinjena, a ne dobiju potvrdu o homologaciji, što je prema riječima stručnjaka potpuna besmislica.Drago Talijan, direktor Centra za motorna vozila i konzorcijuma koji provodi sistem homologacije, rekao je u petak da ih birokratija sprečava da krenu sa sistemom homologacije."Što se nas tiče, mi smo spremni i stanice za tehnički pregled vozila su spremne, ali problem je s carinom i ministarstvima spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i Ministarstvom prometa i komunikacija", kazao je Talijan.Naime, Odluku o zabrani uvoza vozila starijih od sedam godina van snage treba da stavi Savjet ministara i to na prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Ovo ministarstvo treba da donese i drugu odluku koju bi usvojio Savjet ministara, a koja bi omogućila da UIO  BiH u carinskom postupku od građana traži homologaciju kao uslov za carinjenje vozila.Uvođenje  homologacije omogućilo bi da građani BiH mogu uvoziti vozila i do 12 godina starosti, a jedini uslov bio bi da vozilo posjeduje evro tri motor.U Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH juče nismo uspjeli saznati kada se može očekivati da se pred Savjetom ministara nađe odluka o ukidanju Odluke o uvozu vozila starijih od sedam godina i nova odluka prema kojoj bi UIO mogla cariniti homologizovana vozila.Dobro upućeni u ovu problematiku ističu da bi donošenje novih odluka, kojima bi konačno mogao otpočeti sistem homologacije, moglo potrajati još jako dugo.

Homologacija                      Homologacija podrazumijeva provjeru i usklađenost vozila sa evropskim bezbjednosnim i ekološkim standardima. Homologacija se radi na osnovu evropskog ECE pravilnika o homologaciji. Proces homologacije u BiH podrazumijevaće provjeru 97 pravilnika koji su propisani ECE pravilnikom, a koji se odnose, prije svega, na bezbjednost i ekološke standarde.

EURO 3                                    EURO 3 je standard koji određuje koliko izduvni gasovi mogu sadržavati štetnih čestica u različitim uslovima korištenja automobila kao i koliko pređenih kilometara motor mora izdržati, a da pritom emisije tih čestica mogu odstupati samo u određenom procentu.   U vozila koncerna WV (WV, "Seat", "Škoda" i "Audi") motori sa ovim standardima uvođeni su od 1998. godine, dok su ostali proizvođači tek od 2000. godine počeli ugrađivati motore s tim standardima.  (Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku