hamburger-icon

Kliker.info

Carl Bildt ponovo u Sarajevu : Lideri BiH i moraju preuzeti reforme – EU će pomagati

Carl Bildt ponovo u Sarajevu : Lideri BiH i moraju preuzeti reforme – EU će pomagati

08 Aprila
05:41 2009

Prvi visoki predstavnik u BiH i aktualni ministar vanjskih poslova Švedske Carl Bildt poručio je bh. političarima da moraju preuzeti odgovornost za daljnje reforme, a da je međunarodna zajednica, odnosno EU, tu prvenstveno da bi pomogla taj proces.
Čestitke Inzku
– Znak toga je i činjenica da Valentin Inzko, osim dužnosti visokog predstavnika, obavlja dužnost posebnog predstavnika EU-a, što je za nas još važnije, kazao je Bildt, koji se u utorak nakon dolaska u dvodnevni posjet BiH susreo s Valentinom Inzkom. Njegov dolazak u BiH vezan je uz činjenicu da će Švedska u drugoj polovini ove godine predsjedati EU-om.- Dolazim ovdje primarno zbog toga što će Švedska preuzeti predsjedanje EU-om, a sutra će mi se pridružiti ministri vanjskih poslova Češke i Francuske. Želio sam i osobno doći i čestitati Inzku na imenovanju, kazao je Bildt na neobičnoj konferenciji za novinare održanoj na mostu preko puta sarajevske Vijećnice. Najavio je sastanak s potpisnicima Prudskog sporazuma jer su to lideri, kaže Bildt, koji su preuzeli vođenje procesa reformi.
Dobrodošlica Bildtu
Visoki predstavnik Valentin Inzko poželio je Bildtu dobrodošlicu u drukčijoj BiH nego što ju je ostavio prije 12 godina kada je napustio dužnost međunarodnog predstavnika. Očito je da je dolazak u Sarajevo europske trojke još jedna potvrda da Bruxelles ozbiljno shvaća probleme u BiH. (Kliker.info-Večernji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku