hamburger-icon

Kliker.info

Britanski vicemaršal Sean Bell : Zašto su se Rusi povukli iz Hersona bez borbe?

Britanski vicemaršal Sean Bell : Zašto su se Rusi povukli iz Hersona bez borbe?

12 Novembra
16:36 2022

Penzionisani  vicemaršal Britanskog ratnog zrakoplovstva RAF-a Sean Bell je za Sky News rekao da rusko povlačenje snaga iz Hersona “odgovara objema stranama”. Govoreći o oslobođenju Hersona od ruske okupacije Bell je rekao kako “nema sumnje da je oslobođenje Hersona odlučujuća pobjeda” za Ukrajinu.

“To je bio jedini glavni grad neke regije koji je Rusija okupirala, što znači da je povlačenje iz njega značajan korak unazad za Rusiju. Što se pak tiče Ukrajine, sjajno je vidjeti slavlje u Hersonu nakon skoro devet mjeseci ruske vladavine”, rekao je Bell.

“Ukrajinci će imati još puno posla u Hersonu” 

“Pred ukrajinskim snagama je i dalje puno posla u Hersonu. Nema sumnje da su Rusi za sobom sigurno ostavili mine, a vjerojatno je i dosta ruskih vojnika zapelo prilikom povlačenja, pa se sad pokušavaju uklopiti”, rekao je umirovljeni visoki časnik RAF-a.

“Povučeni Rusi mogli bi zadati velike glavobolje u Donbasu”

“U međuvremenu, imali su oko 30.000 vojnika koji su zapeli u Hersonu i nisu radili bog zna što. Zbog toga povlačenje iz Hersona, i to na uredan način, bez puno gubitaka, omogućava Rusima da ih pošalju u Donbas, gdje bi Ukrajincima mogli zadati velike glavobolje”, pojašnjava.

“Iz ukrajinske perspektive, Herson je bio njihovih glavni cilj i ondje sigurno nisu priželjkivali borbu za grad. To bi bila brutalna bitka. I zato je povlačenje iz Hersona dobro za obje strane”, rekao je Bell dodavši kako se čini da ruske snage utvrđuju svoje pozicije u Donbasu u pokušaju zaštite područja koje su dosad osvojili.

(Kliker.info-Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku