hamburger-icon

Kliker.info

Britanski historičar predviđa veliki rat u Evropi: Nijemci napadaju Grčku, Francuska Britaniju, dok Putin najavljuje povratak ruskog carstva!

Britanski historičar predviđa veliki rat u Evropi: Nijemci napadaju Grčku, Francuska Britaniju, dok Putin najavljuje povratak ruskog carstva!

01 Novembra
02:23 2011

Nemačke trupe napadaju Grčku, ruski tenkovi ruše Latviju, Francuzi ponižavaju Britance na frontu i spremaju se za invaziju.Zvuči kao naučna fantastika, ali ovo je vizija britanskog istoričara Dominicka SAndbrooka poslije izjave njemačke kancelarke Angele Merkel da bi propast eura mogla da isprovocira novi rat u Evropi, piše britanski Dailz Mail, a prenosi srbijanski Kurir.

Sarkozy Napoleon

Priča počinje 29. oktobra 2018. godine u Britaniji, kojoj svakog sata prijeti francuska invazija. U zemlji vlada rasulo. Moral je na najnižem nivou, jer niko ne vjeruje da će uspjeti da pariraju vojno nadmoćnijim Francuzima, koji su već ponizili Ostrvljane u Belgiji. U ostalim dijelovima Evrope pobuna naroda.Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy mijenja ustav kako bi po treći put postao predsjednik i kreće na Britaniju. Invaziji prethode sukobi mirovnih snaga Britanije i Francuske u Belgiji. Sarkozyja podržavaju Španija i Italija, koje finansijski pomažu Njemačka i Rusija. Britanci ostaju usamljeni, pošto ih i napuštaju i Amerikanci.Sarkozy umišlja da je novi Napoleon Bonaparta.

Pet dana prije Božića 2016. Sarkozy je na političkom mitingu u Višiju rekao da svi moraju da prigrle euro ili će platiti cijenu:„Britancima je uvijek bilo mjesto u Evropi, vrijeme je da ih na to sada podsjetimo, ako treba i silom!“To je u Britaniji izazvalo talas ogorčenja. Pritisak Francuza se pojačava kada francuski farmeri u lukama na Lamanšu ritualno spale robu uvezenu iz Britanije.Čašu je prelila situacija u Belgiji. Dolazi do sukoba Valonaca (francusko govorno područje) i Flamanaca (holandsko govorno područje). Britanija, željeći da podrži nezavisnost i spriječi podjele, šalje mirovne trupe. Svoju vojsku šalje i Sarkozy.

Bit će to uvod u krvave sukobe u kojima će Francuzi zbrisati Britance, što će rezultirati invazijom na Ostrvo.U martu 2016. godine Vladimir Putin okupira Litvaniju, Bjelorusiju i Moldaviju. Sve počinje u Latviji, u kojoj tokom 2014. godine stopa nezaposlenosti raste na čak 35 odsto! Ekonomska frustracija prerasta u sukob na nacionalnoj osnovi, jer je svaki treći građanin etnički Rus. U augustu 2015. na ulicama Rige bjesni rat i ruska armija upada u zemlju. Putin smiruje reakcije u svijetu riječima: „Došli smo da uspostavimo mir“. Pred domaćom javnošću, međutim, govori drugačije:

„Kriza u EU je naša šansa. Dani poniženja su prošli, ponovo ćemo uspostaviti naše carstvo!“Šest mjeseci kasnije ruski „mirovnjaci“ upadaju u Estoniju, potom okupiraju Litvaniju, Bjelorusiju i Moldaviju.U ljeto 2012. masovne antikapitalističke demonstracije u velikim italijanskim gradovima prerastaju u pravu pobunu naroda. Berlusconi šalje vojsku da uspostavi red. Protestanti dižu u vazduh banke u Rimu, Milanu, Torinu. Italijanski premijer traži pomoć Evrope, ali odaziva se samo Sarkozy, koji u Italiju šalje 15.000 francuskih vojnika!

U februaru 2012. godine bilo je očigledno da je posljednji paket za spas Grčke propao! Demonstracije protiv mjera štednje pretočile su se u ulični rat. Recesija zahvata sve veći broj zemalja EU. Sukobi kulminiraju i Grčka objavljuje da se povlači iz eurozone. Evropske berze preko noći doživljavaju najveći finansijski krah u historiji!

Nijemci to koriste da započnu „okupaciju“ Grčke. Za početak, sa Francuzima šalju oko 15.000 „mirovnjaka“. Demonstranti na njih bacaju Molotovljeve koktele, što dovodi do povećanja broja stranih vojnika. U martu 2013. na posljednjem samitu za spas eura u Briselu veći broj manjih članica odbija da podrži zahtjev Njemačke za veću štednju i jaču ekonomsku integraciju. Rasulo vlada u cijeloj EU. U Španiji u proljeće 2014, u do tada najkrvavijim sukobima bijesnih i ogorčenih građana i snaga bezbjednosti, ubijeno je 63 ljudi.

Nezavisna Škotska

U julu 2012. godine troje ljudi je ubijeno u bombaškom napadu na jednu banku u Frankfurtu. Mjesec dan kasnije 15 osoba stradalo je u eksploziji u Dublinu. U septembru u eksploziji bombe podmetnute u finansijskom srcu Londona – Cityju – ubijeno je 36 ljudi. Vijesti o neredima i demonstracijama širom kontinenta preplavljuju naslovne strane novina.Izborni rezultati u Škotskoj pokazuju da je 70 odsto građana za nezavisnost! U sjevernoj Irskoj IRA skoro svakodnevno podmeće bombe.(Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku