hamburger-icon

Kliker.info

Brazilska štampa tvrdi : Airbus Air Francea doslovno se raspao u zraku?

Brazilska štampa tvrdi : Airbus Air Francea doslovno se raspao u zraku?

04 Juna
06:57 2009

Timovi za potragu koji su nadlijetali područje pada Air Franceova airbusa koji se u ponedjeljak srušio u Atlantik naišli su na trag krhotina koji se proteže duž 90 kilometara površine na oceanu. Trag je pojaèao nagađanja da je do pada zrakoplova došlo zbog raspuknuæa trupa zrakoplova u zraku. Budući da je pronađen i trag goriva na površini oceana, brazilski ministar obrane Nelson Jobim rekao je da je iskljuèena mogućnost eksplozije ili podmetnutog eksploziva.- Postojanje mrlja goriva isključuje mogućnost požara ili eksplozije. Ako postoje mrlje goriva, to znaèi da nisu izgorjele – rekao je Jobim.

Na mjesto pada stigao je i brazilski vojni brod, koji æe izvaditi veæe omade zrakoplova (do 7 metara) razbacane na oko 11 tisuæa kilometara sjeveroistočno od brazilske obale.Brazilske novine Estado de Sao Paulo citiraju neidentificiran izvor iz Air Francea, koji je rekao da je pilot airbusa prvo poslao poruku da ulaze u debele tamne oblake, koji se tipično povezuju s jakim vjetrovima i grmljavinom. Deset minuta kasnije poslan je niz elektroničkih poruka po kojima se čini da se autopilot iskljuèio, te da se kompjutor prebacio na alternativni izvor struje. Kontrolni sustav koji je trebao stabilizirati zrakoplov takoðer je bio oštećen, a oglasio se i alarm, prenose novine. Niz emitiranja završio je porukom koja sugerira da je došlo do elektronièke greške i pada pritiska u zrakoplovu. Bill Voss, američki stručnjak za zrakoplovnu sigurnost, kaže da svi ovi navodi brazilskih novina sugeriraju da jest došlo do raspada zrakoplova u zraku. Francuski inspektori nisu htjeli komentirati navode brazilskog lista. 

Inač, tragač iz brazilskih i francuskih timova skeptični su da će pronaći tijela 228 žrtava. – Osim što tijela tonu, imate i problem uzduž obale Pernambucoa koji vam je poznat – rekao je brazilski ministar obrane Jobim referirajuæi se na morske pse. Izjavio je kako bi moglo trebati nekoliko dana da tijela isplutaju na površinu.  (Kliker.info-Veèernji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku