hamburger-icon

Kliker.info

Bosić najavljuje buru : Ovih dana će izaći nove šokantne činjenice o milionskim krađama, utajama poreza i novca !

Bosić najavljuje buru : Ovih dana će izaći nove šokantne činjenice o milionskim krađama, utajama poreza i novca !

25 Oktobra
15:45 2015

mladen bosic-sdsLider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić tvrdi da će ovih dana biti saopćeni “šokantni podaci o umješanosti vrha vlasti u Republici Srpskoj u velike pronevjere novca”.Nije precizirao o čemu se radi.

– Ovih dana će izaći nove šokantne činjenice o milionskim krađama, utajama poreza i novca. Vidjet ćete o čemu se radi i zašto se ovako grčevito bore za vlast, ustvrdio je on u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Najavio je da će ovih dana organi te stranke i Saveza za promjene razmotriti ukupnu situaciju koja vodi ka sve dubljoj političkoj krizi u RS.

– Vidjet ćemo na koji način se tome odoprijeti, čak i pokušajima rušenja ustavnog poretka. Ovo što radi ovih dana Narodna skupština RS nije u skladu s ustavom i moramo da vidimo kako ćemo dalje u takvim uslovima, naveo je Bosić.

Nada se da će i Milorad Dodik i vlast u RS-u shvatiti da dalje zaoštravanje odnosa, te proizvođenje političkih turbulencija neće “dobro završiti ni po koga u RS”.

– Naš politički program je stabilizacija i RS-a i BiH, ali to nažalost nije i program SNSD-a, kaže Bosić i dodaje da ostaje da se vidi kako će se završiti sukob ta dva koncepta.

Kazao je da se ništa nije promijenilo kada je u pitanju sporazum SDA i DF-a s Savezom za promjene o učešću u vlasti na nivou BiH te da od njih niko nije tražio raskidanje tog sporazuma, nakon što je SDA potpisala saradnju s SBB-om.
Bosić je danas u Banjoj Luci učestvovao u radu konferencije Uloga mladih u izgradnji evropske budućnosti Bosne i Hercegovine i regiona.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku