hamburger-icon

Kliker.info

Bosanskohercegovački blok : Građanska je dužnost i obaveza biti uz Davora Dragičevića i ostale uhapšene u Banja Luci

Bosanskohercegovački blok : Građanska je dužnost i obaveza biti uz Davora Dragičevića i ostale uhapšene u Banja Luci

25 Decembra
14:52 2018

Bosanskohercegovački blok (SDP, DF i NS) ogrlasili su se vezano za današnja dešavanja u Banja Luci.

Solidarnost je ono što nam je danas najpotrebnije, prije svega solidarnost sa Suzanom i Davorom Dragičevićem, roditeljima ubijenog Davida, koji su uhapšeni jer su tražili pravdu za svoje dijete.

Na njima se danas prelamaju sva zla lošeg, višedecenijskog antigrađanskog vladanja. To što se dešava njima, ako prođe nekažnjeno, sutra se može desiti svakome od nas.

Građanska je dužnost i obaveza biti danas uz njih, ali za to je potrebna i građanska hrabrost, spremnost da svako žrtvuje dio vlastitog komfora za rješenje problema koji je postao problem svih nas.

To se radi na način danas uhapšenih opozicionara: Draška Stanivukovića, Borislava Borenovića, Adama Šukala, te privedenog Vojina Mijatovića.

To se radi na način danas uhapšenih novinara, koji su odbili da šute o represiji sistema i policijskoj brutalnosti.

Oni imaju podršku BH bloka. Kao i oni, želimo pravdu za Davida, pravdu za Dženana, pravdu za svu našu djecu. Borit ćemo se za nju svim dozvoljenim sredstvima i na kraju je dobiti, jer je to pitanje oko kojeg se ujedinjujemo kao ljudi, bez političkih, etničkih, vjerskih ili bilo kakvih drugih odrednica.

To je ono što smo prije svega i što ćemo nakon svega ostati, ali samo ako ispunimo zahtjeve roditelja nevino stradale djece.

Podijeli

Jedan komentar

  1. Trpko
    Trpko 25 Decembra, 17:02

    Hoćemo pravnu /Evropsku/ državu u zakonodavnom,sudskom i izvršnom institucionalnom smislu.To je vaša zadaća a ove proteste za ili protiv ostavite nevladinom sektoru.Nevladin sektor ubi se od pametovanja i radionica troši ogroma novčana sredstva iz inostranstva a učinak…u čemu?

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku