hamburger-icon

Kliker.info

Bosanski dijamant u Kentuckyju : Amar Sejdić dobio poziv za reprezentacioju Amerike

Bosanski dijamant u Kentuckyju : Amar Sejdić dobio poziv za reprezentacioju Amerike

04 Marta
15:35 2011

Četrnaestogodišnji ponos i velika nada Fudbalskog kluba United 1996 iz Louisville-a, u američkoj državi Kerntucky, Amar Sejdić, dobio je  poziv na svoje prvo reprezentativno okupljanje nacionalne selekcije  Sjedinjenih Američkih Država. Kažemo očekivani , pošto je Amar, kao vanserijski talenat, već odavno predmet interesovanja raznoraznih lovaca na talente te ovlaštenih predstavnika američke reprezentacije. Informaciju o pozivu u američku reprezentaciju, za Kliker. info je potvrdio  i Amaraov otac, Rizah Sejdić. koji je inače, jedan od trenera u Unitedu 1996 FC.

-Amar  je rodjen 29-11-1996 godine u Njemačkoj u Berlinu, a fudbal je počeo da igra sa 6 godina ovdje u Louisville-u, i nekako se  odmah vidjelo da  je vrlo talentovan.Na samom početku  je igrao sa 2-3 godine starijim od sebe i opet bio primijetan.  Njegov aktuelno tim  uglavnom zna samo za pobjede i osvajanje prvenstava i turnira. Od 9-te godine igra sa timom starijim godinu od sebe i tu se ponovo etablirao kao jedan  od najboljih igrača. Ja sam ga trenirao od 9-12 godine a potom ga je preuzeo Muhamed Fazlagić Fazla,  pod čijim vođstvo su  osvojili  KY State Cup dva puta uzastopno.  Već od prošle godine u septmbru, bio  je na očima scouta Roberta Lopeza koji ga je pozivao na treninge u nacionalnim  training centrima , da bi prošle sedmice bio preporučen treneru Nacionalnog U-15  tima . On mu je , kao što već znate, uputio poziv na sedmodnevno reprezentativno okupljanje koje će se održati u Carsonu u Kaliforniji.-

Prema Rizahovim riječima, koji je da podsjetimo,  prije rata  bio zapaženi prvotimac  Pofaličkog  iz Sarajeva,Amar je bio veoma ponosan na poziv i svoj uspjeh, ali zna da je to samo početak i da za pravi uspjeh treba joč jako puno rada. Ističe također i činjenicu da je za Amarov uspjeh i napredak, zaslužan i njegov aktuelni trener Fazlagić , koji je još prošle godine govorio da   razmišlja na nivou 18-godišnjaka.Recimo još i to da Amar Sejdić igra na poziciji veznog igrača, a uzor mu je reprezentativac BiH Miralem Pjanić. (Kliker. info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku