hamburger-icon

Kliker.info

Bosanska zvijezda u Beogradu : Spektakl Dine Merlina u punoj Areni (VIDEO)

Bosanska zvijezda u Beogradu : Spektakl Dine Merlina u punoj Areni (VIDEO)

26 Novembra
06:43 2011

Najveća  bosanska muzička zvijezda Edin Dervišhalidović (49), poznatiji kao Dino Merlin, sinoć  je nakon više od dvije decenije održao prvi od tri rasprodata koncerta u "Beogradskoj areni" pred 18.000 ljudi. Mada je naglašeno da će svirka početi na vrijeme, kasnila je 75 minuta jer publika nije mogla da uđe u najveću dvoranu na Balkanu zbog stroge kontrole na ulazu. Kada su se oko 21.10 pogasila svijetla, "Arenom" se prolomio gromoglasan aplauz a na binu se popeo Merlinov sedmočlani bend i zasvirao pjesmu "Ispočetka".- Dobro veče Beograde – obratio se bosanski superstar prisutnima poslije uvodne numere. – Dobrodošli dragi ljudi. Ovo je za mene svečanost. Bilo mi je dosadno ovih dana, a uvjek kada mi je dosadno ja pitam prijatelja šta da radim. Kaže, idi u Beograd, čovječe, tamo je spektakl. Je`l tako?

Publika mu je odgovorila vriskom oduševljenja, a Dino je zapjevao "Zar je to sve što je ostalo". Tog trenutka svih 18.000 ljudi, uglavnom tridesetogodišnjaka, ustao je sa svojih mjesta na tribinama i nastavio horski da pjeva sa Merlinom. Talasao se parter, ali i tribine i takozvani "golubarnik", odnosno nivo 400. – Jeste li dobro – pitao je Dino publiku. – Danas je 25. novembar, a prva beba koja se danas rodila u Beogradu, malo iza ponoći, zove se Jovan Jeremić. Danas sam ga posjetio i odnio mu prigodan poklon. Prva beba koja se danas rodila u Sarajevu zove se Ahmed Šunj.Kazao je potom  da ima 49 godina i da mu je od svih tih dana i datuma najvažniji dan u životu "kad si rekla da me voliš" (po istoimenoj pjesmi).Svakako najdirljiviji trenuci koncerta koji je trajao dva i po sata, bili su tokom izvođenja  hitova "Smjehom strah pokrijem uvjek", "U ovim godinama", "Moj je život Švicarska" i "Bosnom behar probeharao".

– Poželio sam vas, divna ste publika, poželio sam vas – nije krio zadovoljstvo muzičar, koji je , kako ističu Novosti,jednu pjesmu odsvirao na akustičnoj gitari.Prva gošća na koncertu bila mu je Ivana Banfić sa kojom je otpjevao "Godinama", zatim se na scenu popeo Željko Joksimović i sa Merlinom izveo "Supermena". Ipak, publika je sve vrijeme čekala da se na sceni pojavi Vesna Zmijanac. Kada je kročila na pozornicu u dugoj zelenoj haljini i zapjevala legendarne "Jorgovane", pratio ju je hor od 18.000 duša.

– Večeras smo se dogovorili da ovo bude naš novi početak, hvala vam za ovu fantaziju, ako bog da vidjećemo se opet, biće prilike da se sretnemo – probao je Dino Merlin da se oprosti sa srpskom publikom, ala Delić. Ovo dvoje djece je ugledalo svijet koji sam po sebi nije ni dobar, ni loš, već onakav kakav ga mi kreiramo. Djeco, bog nek vas čuva, pa nek bude šta bude. Uslijedio je hit "Sredinom", a onda je Merlin (odjeven u stilizovane pantalone nalik na šalvare ) nastavio da pjeva "Lažu, lažu me", sa kojom je završen oficijelni dio koncerta. Uslijedio je bis, na koji je izvedena numera "Ako me ikada sretneš".

Dino Merlin u subotu nastavlja seriju rasprodatih koncerata u "Beogradskoj areni", navode Novosti , koje svoj izvještaj sa koncerta završava informacijom da nisu zabilježeni bilo kakvi incidenti. Pripadnici policije, žandarmerije i konjice, kao i antidiverzantske jedinice sa psima za otkrivanje eksploziva, kružili su oko dvorane nekoliko sati prije početka nastupa. Organizator je apelovao na publiku da dođe ranije u "Arenu" zbog rigorozne kontrole, što je ona i ispoštovala, ali su ulazi bili satima zagušeni jer je obezbjeđenje pretrasalo svakog posetioca pojedinačno. Oduzimani su metalni novčići, šminka, upaljači, ogledalca, hemijske olovke, slatkiši… U dvoranu je bilo zabranjeno unošenje zastava i transparenata, a tako će biti i za ostale koncerte. (Kliker.info-Novosti)

Oznake
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku