hamburger-icon

Kliker.info

Bosanka u Domu lordova : BBC u specijalu predstavio baronesu Arminku Helić

Bosanka u Domu lordova : BBC u specijalu predstavio baronesu Arminku Helić

03 Decembra
08:10 2014

Arminka1Političarka bh. porijekla u Velikoj Britaniji Arminka Helić, svečano je pristupila Domu lordova u Parlamentu velike Britanije i bit će jedna od sedam žena koje će sjediti u jednom od domova.Tim povodom je i BBC priredio specijalni prilog i predstavio ovu bivšu savjetnicu britanskog šefa diplomatije Williama Haguea koju je britanska kraljica Elizabetha II imenovala za britansku baronesu.

BBC je Arminku predstavio kao izbjeglicu iz BiH koja je punih deset godina bila Hagueva savjetnica.U prilogu se spominje da je Helić bila glavna spona između Haguea i holivudske glumice i redateljice Angeline Jolie, što je iznjedrilo i političko partnerstvo u smislu svjetske inicijative protiv seksualnog nasilja u ratu.

Inače, Arminka Helić je rodom iz Gračanice, a u Veliku Britaniju je otišla kao izbjeglica 1992. godine, nakon čega je završila niz prestižnih škola, a svršenica je i uglednog Oksforda.Londonski “The Telegraph” nedavno je svrstao Helić među 100 najutjecajnijih oosba u Konzervativnoj stranci i među utjecajne ljude uopće u britanskoj politici.Rođena je 1968. u Gračanici, i jedna je od pet kćerki, a njene sestre su sve visokoobrazovane i uspješne u svom poslu. (Kliker.ibnfo-SB)

Podijeli

3 0 komentara

 1. Fako
  Fako 10 Marta, 09:44

  Ovdje u bosni bi bila neka sekretarica nekom neskolovanom političkom debilu

  Odgovori
 2. Buba
  Buba 10 Marta, 12:53

  Bravo Fako odličan komentar.

  Odgovori
 3. Arime
  Arime 11 Marta, 10:27

  Faka je rekla dovoljno, tako da bilo kakav dalji komentar bu bio suvišan.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku