hamburger-icon

Kliker.info

Bono Vox snima dokumentarac o Sarajevu, Ben Affleck i Matt Damon producenti (VIDEO)

Bono Vox snima dokumentarac o Sarajevu, Ben Affleck i Matt Damon producenti (VIDEO)

08 Novembra
03:48 2022

Frontmen irske grupe U2 Bono Vox snima dokumentarac “Kiss the Future” o koncertu iz 1997. godine kojeg je ovaj legendarni muzički sastav održao u Sarajevu. Posebno je zanimljiv podatak da su producenti na ovom filmu glumci Matt Damon i Ben Affleck.

S obzirom na to da je bio u posjeti Ukrajini, odnosno, Kijevu gdje je trenutno rat, tu se upravo i probudila ideja za snimanjem ovog dokumentarca, kazao je on za IndiWire.

“U2 grupa je oduvijek bila zaokupljena tom temom, željeli smo se solidarisati s ljudima koji su potlačen i žrtve nasilja. Kada smo Edge i ja vozom krenuli za Kijev, prvo nisam razmišljao o Sarajevu. Međutim, sjećanja su postepeno navirala. Matt Damon i Ben Affleck su producenti dokumentarca koji će povezivati okupaciju Sarajeva i okupaciju Kijeva. Nenad Cicin-Sain je reditelj, a film ‘Kiss the Future’ također govori o ulozi umjetnosti, a koja zapravo izdiže duše onih koji žive pod takvom vrstom prijetnje”, ispričao je Bono.

Dokumentarac traje dva sata i prikazuje ljude koji su morali živjeti pod granatiranjem Sarajeva nekoliko godina.

“Bit će prikazani i isječci s našeg koncerta kojeg smo održali. Nedavno sam gledao film sa svojim sinom Johnom koji mi je rekao da sam se cijeli život dovodio u teške situacije. Jedan od ciljeva ovog dokumentarca je pružanje podrške i nade Ukrajincima kako tokom rata tako i nakon njegovog završetka u procesu obnove”, dodao je veliki muzičar Bono.

Zatim je rekao i suštinsku poruku filma.

“Stanovnici Kijeva tek moraju preživjeti ono što su Sarajlije. Rat u Ukrajini nije gotov. Inspirativno je vidjeti da je u ukrajinskoj vojsci 60 miliona ljudi, gotovo cijelo stanovništvo je dio nje. Svi su svjesni koliko je sloboda vrijedna i da je moraju braniti. To je najherorskija borba ikada”, zaključio je Bono.

 

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Asmir
    Asmir 16 Novembra, 21:58

    Bono je klintonov pedofil bas kao i Anomalija Izmetbegovic i kao takav je nemoralna osoba koja mora biti sudski gonjena i procesuirana zbog podrzavanja zapadnog zlocina nad decom .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku