hamburger-icon

Kliker.info

Bojan Bajić : Milorad Dodik je najveći neprijatelj Srba

Bojan Bajić : Milorad Dodik je najveći neprijatelj Srba

04 Maja
14:17 2009

Povodom tvrdnji Milorada Dodika koje je iznio u kolumni "Opet isto" u Glasu Srpske od 30. aprila 2009. godine, gdje se referisao na kolumnu "Crni gavran nad Republikom Srpskom" koju je 27. aprila 2009. objavio Bojan Bajić na beogradskom Peščaniku,te u kojoj Dodik proziva Našu stranku "da je oslonac za nakaradnu politiku nekih stranih faktora prema BiH, najvećim dijelom uperenu prema Srbima i Hrvatima", predsjednik Naše stranke Bojan Bajić je izjavio:

"Dodikove tvrdnje i razne bombastične izjave su poslale uobičajene u vrijeme kada se javnost sve više pita gdje su Dodik i Stanković potrošili milijardu i tristo miliona maraka od prodaje Telekoma, zašto je potrošeno preko 200 miliona maraka za zgradu Vlade, između ostalog, zašto su tone pepeljara koštale 1293,51 KM po komadu, korpe za otpatke 1.733,76 KM po komadu, konferencijski sto 46.664,89 KM po komadu, zašto su dva tunela Laktaši i Klašnice naprasno skočili sa 19,8 mihona KM na 603 miliona KM, te zašto i kako je Miloradov sin sa 19 ljeta starosti dobio kredit iz budžeta RS-a od tri miliona maraka za uzgoj jabuke".

Smiješno i žalosno je da Dodik, koji je bio i ostao neprevaziđeni šampion u skupljanju američkih dolara za razvoj svog SNSD-a, za razvoj svojih Nezavisnih novina, pa čak je koristio NATO-ove tenkove i komandose za osvajanje vlasti na Palama 1998. god, te NATO-ove helikoptere koji su razvodu poslanike kako bi mu nategnuli većinu u Skupštini tokom svog prvog mandata, da taj i takav Dodik sada optužuje plaćene medije, nevladine organizadje ili bilo koga za bilo šta je stvarno tragikomično.Javnost treba da zna da je najveći neprijatelj srpskih interesa u BiH upravo Milorad Dodik, koji vlada strahom, nepotizmom, dirigovanim medijima, korupcijama i probranim kompanijama u RS-u, a sve to prikriva i skreće pažnju javnosti podgrijavajući referendumsku atmosferu, po Srbe samoubilačku politiku, što za posljedicu može imati pretvaranje Milorada Dodika u novog Milana Martića.Svađanje bosanskih Srba sa međunarodnom zajednicom, OHR-om, Richardom Holbrooke-om i drugima već opasno podsjeća na neka prošla vremena.Naša stranka svojim realnim i beskompromisnim kritikama korumpiranih i lažno posvađanih srpskih, bošnjačkih i hrvatskih političkih elita pomaže narodima i građanima u BiH da zbace vladare i oligarhe poput Dodika, Čovića, Silajdžića i njihove sumnjive kompanjone, koji fantastično sarađuju kao u najsretnijim multietničkim društvima. Zbog toga Dodik i zna zašto je spomenuo samo Našu stranku, jer zna kako nova iskrena energija koja dolazi sa Našom strankom prijeti da im pomrsi multietničke kriminalne talove.

Žalosno je, kaže Bajić, što Dodik svojim izjavama pokušava da obesmisli multietničnost kao civilizacijsku tekovinu, te srpski narod ždi da smjesti među primitivne narode koji ne žele da žive sa drugim i drugačijim, što je anticivilizacijski stav jer je to odlika plemenskih zajednica, a ne civilizovanog evropskog društva kome težimo."Kao bosanski Srbin, koji je predsjednik multietničke stranke, poručujem Dodiku da je vrhovni srpski nacionalni interes da prihvati i jača BiH kao sopstvenu državu i da gradi mir i prosperitet sa druga dva ravnopravna naroda i svim građanima BiH. Svaki drugi put i izbor vodi nas u devedesete, od kojih se niko nije usrećio, a koji bi definitivno uništio svaku šansu i perspektivu naše djece", poručio je Bajić.  (Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku