hamburger-icon

Kliker.info

Blizankinje rođene u Zvorniku: Mirnesa i Mirneta Bećirović ponos su austrijske policije (Video)

Blizankinje rođene u Zvorniku: Mirnesa i Mirneta Bećirović ponos su austrijske policije (Video)

05 Decembra
16:06 2015

Mirnesa und Mirneta Becirovic - Tag des Sports am Heldenplatz in Wien

Austrija je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu bilo jedno od glavnih utočišta za izbjeglice iz naše zemlje.Naraštaji bh. građana koji su rođeni u ovoj alpskoj zemlji već imaju svoju djecu, a mnogi od njih u potpunosti su se asimilirali i rade na jako važnim i ozbiljnim poslovima.

Austrijska nacionalna televizija, tačnije njen drugi kanal (ORF 2) u jednoj od svojih emisija koju vodio poznata austrijska voditeljica Barbara Karlich, ugostila je djelatnike austrijske policije, a među njima i dvije sestre blizanke iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Zvornika. Blizankinje Mirnesa i Mirneta Bećirović su kao osmomjesečne bebe stigle u Austriju.

Sestre Bećirović su najjači duo koji može ponuditi Austrija. Naime, dvije sestre rade u policiji, a uz to treniraju i borilačku vještinu jiu-jitsu u kojoj su veoma uspješne.

– Treniramo jiu-jitsu od naše šest godine. To je borilačka vještina koja predstavlja kombinaciju judoa i karatea – kazala je Mirnes, sa žalom, jer njihov sport ne spada u porodicu olimpijskih sportova.

Ipak, na posebnim igrama (World Games op.a) koje se organizuju za neolimpijske sportove sestre su na takmičenju u Kolubiji 2013. godine osvojile zlatnu medalju, imaju World Combat Games zlato u svom vlasništvu, a uz to su dvostruke evropske prvakinje.

– Sa svega osam mjeseci vozom smo stigle u Austriju, na bečki Sudbanhof – rekla je Mirneta, koja je priznala da ih je agonija sirijskih izbjeglica dosta pogodila jer su na vlastitoj koži osjetile istu stvar.

(Kliker.info-Faktor)

Podijeli

Jedan komentar

  1. harun
    harun 05 Decembra, 16:24

    Naturlich..mein respekt für Bosnische damen,svu srecu vam zelim, prelijepe ste.!

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku