hamburger-icon

Kliker.info

Beograd : Usvojena Deklaracija o Kosovu, Tadić ponovio da Srbija više neće ratovati

Beograd : Usvojena Deklaracija o Kosovu, Tadić ponovio da Srbija više neće ratovati

31 Jula
06:22 2011

Deset sati nakon početka izvanredne sjednice srbijanskog parlamenta donesena je Deklaracija o Kosovu. U njoj se osuđuje svako nasilje i poziva da se kriza nastala jednostranim aktom Prištine riješi mirnim putem, navodi Tanjug. Također, navodi se kako parlament podupire Vladu u dijalogu s Prištinom a u cilju rješavanja konkretnih problema građana u južnoj pokrajini i pronalaska trajnog kompromisnog rješenja. Na kraju se poziva međunarodnu zajednicu da osudi svaki potez koji bi mogao ugroziti uspjeh dijaloga između Beograda i Prištine.

Tadić: Mir nema alternativu                                                       Na kraju rasprave koja je u pojedinim trenutcima obilovala i povišenim tonovima zastupnicima i članovima Vlade obratio se srbijanski predsjednik Boris Tadić. On je istaknuo kako je najvažniji zadatak Srbije mir te kako jedino miroljubiva politika može donijeti rezultate u obrani legitimnih nacionalnih interesa Srbije."Mir nema alternative", istaknuo je Tadić. Dodao je kako problem Kosova nije nešto novo, već je to problem koji jednako pogađa i Srbe i Albance više od jednog stoljeća."Svi koji misle kako je moguće zadovoljiti interes samo jedne strane imaju pogrešan stav u politici i ne poznaju dovoljno povijest", rekao je Tadić.Za mir se založio i ministar policije Ivica Dačić koji je pak krivicu za situaciju na Kosovu prebacio na "albanske separatiste". Još je jednom optužio međunarodnu zajednicu da je prešutno podržala potez kosovskih vlasti.

Čanak: Biramo između Europe i srednjevjekovnog mita             Zastupnik stranke "Za europsku Srbiju" Nenad Čanak u svom je obraćanju bio nešto oštriji. Rekao je kako se na ovoj sjednici odlučuje "hoće li se živjeti u Europskoj unili ili ginuti zbog srednjevjekovnog mita" zbog kojeg su devedesetih godina "tisuće platile glavom".Podsjetio je kako niti jedan rat nije Srbima donijo boljitak."Osim ratnim profiterima i onima koji su lagali da će se Srbija prostirati od Karlovca, Karlobaga, Ogulina i Virovitice. Je li vam to granica? Zašto niste tamo? Ne smijete maknuti da ne bi završili u zatvoru", rekao je Čanak i poručio da će oni koji žele nastaviti takvu politiku morati platiti. (Kliker.info-Nacional)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku