hamburger-icon

Kliker.info

Baždarević : Ćiro je kao jogurt, koji može trajati dan, dva a onda je neupotrebljiv

Baždarević : Ćiro je kao jogurt, koji može trajati dan, dva a onda je neupotrebljiv

18 Oktobra
06:27 2010

Kad god se birao selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević je figurirao kao «najozbiljniji» kandidat. Nažalost, nikad nije dobio priliku, nikad se njegovi i stavovi i planovi čelnika NSBiH nisu poklapali. Baždarević je trenutno bez angažmana. Na kratko je došao u Sarajevo, kafenisao kod prijatelja Šabana Ljumića u «Palmi», pogledavao prema Grbavici, na kojoj je doživio i proživio najljepše trenutke i godine.

Vas vjerovatno zanima da li želim preuzeti reprezentaciju BiH? Želim, ali ne dok je Safet Sušić selektor. Safet je moj dugogodišnji prijatelj i red je da odradi ciklus do kraja – kaže na početku za «San» Baždarević.

Nije sretan što je nepravljen ambijent u kojem teško raditi.

Nema tog stručnjaka koji može garantirati rezultat, pogotovo ako je stanje nesređeno, ako ima dosta nesuglasica na relaciji Savez i navijači, te selektor i mediji.Objašnjava zašto podržava Sušića.

Safet je tek startao, u minusu je tek za jedan bod. Ipak, ovo je teška grupa, ali prolazna. Treba podržati selektora. Nije bitno ime, Sušić ili Baždarević, treba podržati i pomoći reprezentaciji. Ne mogu ja dijeliti nikom lekcije, ali znam kako bih ja radio.

Naš stručnjak sa francuskom adresom, vjeruje u bh. potencijal.

Imamo igrače koji nešto znače u Evropi, ponajbolji su u svojim klubovima. Treba imati i malo sreće. Eto, svi sada govore kako je Crna Gora pravi hit. Dakle, ništa nije nemoguće, kada imate dva imena, poput Savičevića i Kranjčara koji se nađu na istim talasnim dužinama.

Smatra da je Miroslav Blažević ostavio Sušiću preveliki teret.

Ćiro je sve samo ne trener u pravom smislu. On je pravio ambijent, radio je na kraće staze. Ćiro je kao jogurt, koji može trajati dan, dva i sedam dana, a onda je neupotrebljiv. Safet je posve drugačiji tip i čovjeka i trenera. Nije od velikih riječi.

Skoro pa nepogrešiv. Sa onakvim, po vama «nikakvim trenerom» sa Ćirom, izborili smo baraž, dokle možemo u ovom ciklusu?

Ne možemo mi sada ništa postići ako će biti svađe, prepucavanja. Sreća da je sada pauza do početka kvalifikacija, koja se može iskoristiti na najbolji način. Ako ima prljavog veša treba ga iznijeti i oprati, a ne trošiti beskorisno vrijeme.

Trebamo napraviti pravi ambijent kako bi selektor na najbolji način iskoristio potencijal koji imamo, da se pokuša ostvariti plasman na EP. Nigdje nas neće dovesti priče o bojkotu i peticijama. Ako selektor vjeruje u igrače, i oni njemu moraju uzvratiti, a bez zajedništva sa navijačima i novinarima nema uspjeha – izjavio je za «San» Mehmed Baždarević. (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku