hamburger-icon

Kliker.info

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

16 Novembra
06:29 2010

Muslimani širom svijeta danas obilježavaju svoj najveći praznik Kurban Bajram. Svim Bosancima i Hercegovcima, ma gdje da su ,koji ovaj praznik smatraju svojim, redakcija portala Kliker.info.upućuje najiskrenije čestitke sa željom da praznične blage dane provedu sa familijom, rodbinom i prijateljima u sreći, miru i rahatluku.Lijepe želje  muslimankama i muslimanima u BiH te bošnjačkoj dijaspori, uputili su i brojni predstavnici vlasti te političkog,vjersko  i javnog života naše zemlje,a izdvajamo čestitku reisa Cerića u kojoj se između  ostalog kaže.

U ovom velikom danu kurban-bajrama pozivam vas da žrtvujemo sebičnost, zavist, pohlepu, laž, klevetu, sumnju i međusobno nepovjerenje kako bi se približili jedni drugima u zajedništvu vjere i ljubavi, jer to je najbolje jamstvo da budemo dostojni žrtve naših šehida kojih se s ponosom danas sjećamo i učimo dovu da im Allah podari lijepi Džennet, a nama da Allah dadne mnogo sabura, pameti i mudrosti da budemo i ostanemo jedinstveni i snažni na putu dobra i napretka. 

Braćo i sestre, Neka nam Kurban-bajram vrati vjeru i nadu u bolji i sretniji život; neka među nama vlada sloga; neka nam zajedništvo u vjeri i ljubavi povrati samopouzdanje; neka svako radi svoj posao savjesno i odgovorno; neka shvatimo da je tajna uspjeha na ovome svijetu međusobno pomaganje u dobru! Svima vam od srca želim sretan Bajram, moleći dragog Allaha (dž.š.) za vaše zdravlje i uspjeh u životu i radu. Posebno želim Bajram čestitati prognanim, bolesnim i nemoćnim sa dovom Stvoritelju Uzvišenom da im bude na pomoći! Sa osobitim željama Bajram čestitam našoj braći u Hrvatskoj, Sloveniji, Sandžaku, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji, te bošnjačkoj dijaspori i svim muslimanima i muslimankama u svijetu sa riječima: Bajram šerif mubarek olsun! (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku