hamburger-icon

Kliker.info

Babo se vratio u Kladušu: Ponosan sam na sve što sam radio (VIDEO)

Babo se vratio u Kladušu: Ponosan sam na sve što sam radio (VIDEO)

12 Septembra
17:54 2012

Osjećam se odlično. Ovdje sam nakon 17 godina i 34 dana. Na granici nije bilo problema, jedino je kontrola bila temeljitija. No, kada mi lopovi ulazimo, mora biti provjere – ironično je rekao Fikret Abdić, u narodu Cazinske krajine poznatiji kao Babo.U Veliku Kladušu, gdje je ostvario filmsku političku i gospodarsku karijeru, došao je na sastanak Izvršnog odbora Udruženja za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerca. Njegov dolazak bio je dugo očekivan, a uzbuđenje nitko od lokalnog stanovništva ne skriva. Činjenicu da je "Babo" osuđeni ratni zločinac, koji je u ožujku izašao iz zatvora u kojem je boravio deset godina zbog ratnih zločina u Zapadnoj Bosni, svi s kojima smo razgovarali smatraju nebitnom, odnosno samo suđenje politički motiviranim. Najvažnije im je što je uz njegovo ime povezan razvoj koji je Cazinsku krajinu učinio jednom od najprosperitetnijih regija u Jugoslaviji. Ključ razvoja – Agrokomerc.– Počeo sam raditi u tvrtki kad je to bila poljoprivredna zadruga, a bio sam 286. radnik koji je zaposlen. Prije rata Agrokomerc je zapošljavao 13.680 radnika. Sve su nade uprte u Fikreta – objašnjava Muhamed Bajramović zašto je došao na pozdravni skup Abdiću.

Azizi Munjaković-Cici dan Abdićeva povratka u Veliku Kladušu najdraži je dan u životu, čak draži od dana rođenja sina jedinca.

– Agrokomerc je opljačkan, ali će nakon izbora Fikret vrlo brzo pokrenuti tvornice – kaže A. Munjaković.

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini održat će se 7. oktobra. Stajalište članova Udruge koju Abdić vodi jest da su mali dioničari ostali zakinuti time što je država postala vlasnicom Agrokomerca, čiju imovinu procjenjuju na 283,000.000 kuna. Na skupu u V. Kladuši, koji je okupio oko dvije tisuće ljudi, pročitana su pisma koja je Abdić poslao vlastima. Traži preuzimanje Agrokomerca sa svojim suradnicima, odnosno da im Vlada Federacije Bosne i Hercegovine da u zakup tvrtku po cijeni deset posto višoj od trenutačne.

– Treba mi šest godina da ponovno stvorim ekonomsko čudo koje se zove Agrokomerc – najavio je na oduševljenje okupljenih pristaša Abdić koji su klicali: "Babo, Babo!"

Pojašnjava da je za ostvarenje tog cilja nužna suradnja s Lukom Rijeka.

– Agrokomerc je suviše plemeniti konj kojeg ne može svaki primitivac jahati – kritizira Abdić one koji su posljednjih dvadesetak godina vodili tvrtku. (Kliker.info-VL)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku