hamburger-icon

Kliker.info

Apel našim građanima u BiH i dijaspori: Pomozite u nabavci lijekova za hronične bolesnike

Apel našim građanima u BiH i dijaspori: Pomozite u nabavci lijekova za hronične bolesnike

21 Aprila
15:45 2020

Udruženje Pomoć bolesnim Život pokrenulo je akciju nabavke lijekova za hronične bolesnike u Bosni i Hercegovini. Naime, velik broj naših građana obraća se članovima ovog udruženja i traži pomoć, jer su mnogi, kako navode iz udruženja, novac za lijekove potrošili na kupovinu namirnica u ovom teškom periodu pandemije virusa COVID-19.

– Većina nema novac za redovnu terapiju, zato molimo sve ljude dobre volje kako u Bosni i Hercegovini, tako i u inostranstvu da nam pomognu u rješavanju ovog problema. Pomoći možete uplatama na naš račun ili ličnom kupovinom u nekoj od apoteka, uz dogovor o istoj, navode iz udruženja.

Lijekovi koje im je najteže nabaviti, a koji su najpotrebniji su imunosupresivna terapija (Prograf, Cellcept) kao i želučani lijekovi, injekcije za krvnu sliku, vitamini kao što su Vitamin C, Vitamin B12 te tablete za žučne vodove – Ursofalk 250 mg… Ukoliko imate neke od ovih lijekova, kontaktirajte udruženje.

Račun na koji možete izvršiti uplatu:

Udruženje pomoć bolesnim ŽIVOT

Beneficiary bank: BOSNA BANK INTERNATIONAL D.D. SARAJEVO
Transakciski račun: 1413105320021513
Swift code:BBIBBA22XXX
IBAN code: BA391413105310012471
Svrha uplate: Pomoć za nabavklu lijekova

S ozbirom da mnogim bolesnicima nedostaje i hrana, a neki od njih, ističu iz udruženja, jedu samo jedan obrok dnevno, pomoć u vidu životnih namirnica je također dobrodošao.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku