hamburger-icon

Kliker.info

Antony Blinken: BiH je u ključnom trenutku svoje historije

Antony Blinken: BiH je u ključnom trenutku svoje historije

25 Novembra
16:02 2022

Američki državni sekretar Antony Blinken čestitao je Dan državnosti BiH.

On je u poruci koja je objavljena na stranici  State departmenta poslao poruku i liderima BiH.

“BiH je u ključnom trenutku svoje historije. U sedmicama i mjesecima koji su pred nama, bosanskohercegovački lideri imaju priliku da okončaju politiku podjela i formiraju stabilne i funkcionalne vlade sposobne da nastave reforme neophodne da osiguraju svoje pravo mjesto u evroatlantskoj zajednici naroda.

Sjedinjene Države nastavljaju snažno podržavati vaš suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter. Radujem se jačanju našeg partnerstva u oblasti sigurnosti, energetske diversifikacije i borbe protiv korupcije u narednim mjesecima.

Danas je prilika da se okupimo kao država i krenemo put pomirenja, partnerstva i napretka. Sjedinjene Države ostaju posvećene pomaganju u unapređenju vaših ciljeva za sigurniju, mirniju i prosperitetniju budućnost za sve”, naveo je Antony Blinken.

(Kliker.info-Raport)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Manipulacija
    Manipulacija 25 Novembra, 17:09

    BiH, Crna Gora, Kosovo Vojvodina imaju jedne te iste remetilacke faktore a to su: SPC i srbijanska politika. Da nije napravila Oluju sramnu, imala bi ih i hrvatska. Znate sve a ne radire nista. Kvarni ste svi prema Bosni i Hercegovini. Manje vise

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku