hamburger-icon

Kliker.info

Angelina Joline tvrdi : Američki predsjednik Obama će pomoći Bosni i Hercegovini

Angelina Joline tvrdi : Američki predsjednik Obama će pomoći Bosni i Hercegovini

15 Februara
07:30 2012

Šokirale su me reakcije iz Republike Srpske i Srbije na film, ali one, zapravo, samo pokazuju količinu problema s kojima se suočava ovaj region, izjavila je jučer u ekskluzivnom intervjuu za "Dnevni avaz" Anđelina Đoli (Angelina Jolie), rediteljka i scenaristica filma "U zemlji krvi i meda" (In the Land of Blood and Honney). Najveća holivudska zvijezda pristala je uoči, kako je sama navela, najvažnije premijere svog rediteljskog prvjenca ponovo govoriti za "Avaz", koji je i medijski pokrovitelj događaja.

Đoli je istakla da je njena želja da film pomogne Bosni i Hercegovini te otkrila da je upravo o tome razgovarala i s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Barakom Obamom (Barack) nedavno u Bijeloj kući.
– On i njegovi saradnici pokazali su veliko interesiranje. Tražili su od Zane (Marjanović, op. a.) da im objasni, ilustrira situaciju kakva je danas u Sarajevu. I vidjelo se koliko su predani ovoj regiji, koliko im je sve to bitno. Sam način ophođenja prema meni i Zani ukazuje na to kolika je njihova podrška i zainteresiranost za ovu državu – kazala nam je Đoli.

Često ste spominjali da Vaš film, na izvjestan način, okrivljuje ponajviše međunarodnu zajednicu zbog odnosa prema agresiji na Bosni i Hercegovinu. Je li Vaš cilj, na koncu, da podstaknete tu međunarodnu zajednicu da pomogne u rješavanju aktuelnih problema u našoj zemlji?

– Da, ja se zaista nadam, jer čak i u Njemačkoj sam saznala da su spremni finansijski pomoći. Ja, naravno, ovaj film nisam snimala da bih se uplitala u političku scenu ovog regiona, ali će se moj glas uvijek čuti kada je riječ o humanosti. Ovo je vrlo kompleksan period na globalnoj i ekonomskoj sceni, ali ovaj dio svijeta nije zaboravljen, i dalje je fokus na ovoj regiji. Nadam se da će ovaj film navesti ljude da dolaze u Sarajevo, da slušaju vašu muziku, da posjećuju vaše kafiće. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku