hamburger-icon

Kliker.info

Angelina Jolie uoči premijere: U Sarajevu ću večeras sigurno plakati

Angelina Jolie uoči premijere: U Sarajevu ću večeras sigurno plakati

14 Februara
07:54 2012

U Olimpijskoj dvorani Zetra večeras u 19.45 sati u prisustvu brojnih visokih zvanica iz političkog i javnog života, medija i građana bit će održana dugo očekivana gala premijera filma "U zemlji krvi i meda" .Rediteljski i scenaristički debi holivudske dive Angeline Jolie uzburkao je region, a u Sarajevu i cijeloj zemlji vlada ogromno interesiranje za ovu projekciju, tako da su ulaznice planule. Od jučer ih više nema u prodaji.I dok se dolazak Angeline Jolie s Bradom Pittom i djecom očekuje u poslijepodnevnim satima, u Zetri se obavljaju posljednje pripreme za spektakl u koji su uprte oči cijele Evrope.

– Uprkos vanrednim uslovima, zbog snijega i niskih temperatura, uspjeli smo privesti kraju pripreme za premijeru. U toku su posljednje dorade kako bi sve bilo spremno da ugostimo 5.000 posjetilaca – kazala je jučer Altijana Marić u ime Obala art centra.Nakon zapaženih premijera u Los Angelesu, New Yorku i Berlinu Angelina Jolie zasigurno s nestrpljenjem očekuje sarajevsku premijeru, jer je nekoliko puta do sada izjavila da joj je ona vrlo važna.

– Najvjerovatnije ću proplakati sve vrijeme u Sarajevu – kazala je Jolie novinarima u Berlinu te priznala da je veoma uzbuđena i nervozna uoči susreta sa bh. publikom, kojoj će se pokloniti zajedno s ostalim članovima ekipe Zanom Marjanović, Goranom Kostićem, Vanesom Glođo… Crvenim tepihom ispred olimpijske Zetre od 18.45 sati prošetat će se zvanice među kojima su funkcioneri sa svih nivoa vlasti, diplomatski kor, zvijezde kulturnog života… Pored crvenog tepiha rezerviran je i prostor ograničenog kapaciteta za fanove koji žele vidjeti Angelinu i Brada izbliza.

– Predviđeno je da se članovi filmske ekipe kratko zadrže na tom prostoru i eventualno pozdrave publiku, daju autograme, fotografiraju se… – pojasnila je Marić."U zemlji krvi i meda" potresna je ratna priča devedesetih u BiH, koja do sada nikoga nije ostavila ravnodušnim. U filmu Jolie prikazuje silovanja, masovna ubistva te ljubav Bošnjakinje i Srbina…
Kako bi projekcija protekla u što boljem redu, organizatori gala premijere filma Angeline Jolie napominju da svi oni koji su kupili karte, ispred Zetre trebaju biti u 17.30 sati. Na ulaznicama je navedeno koji ulaz trebaju koristiti, A ili B. Pristup kompleksu Zetre bit će omogućen iz dva pravca: Alipašine ulice i stadiona "Asim Ferhatović Hase". Parkingu ispred Zetre dozvoljen je pristup samo onima koji imaju pozivnice organizatora.

Angelina Jolie poklonila je 2.100 ulaznica bh. publici za premijeru filma. Ulaznice su distribuirane u saradnji s Centrom za postkonfliktna istraživanja (CPI), s kojim je Jolie prethodno sarađivala na organiziranju specijalne zatvorene projekcije za Udruženja žrtava rata, održane 9. decembra 2011. godine.- Angelina je donirala ulaznice kako bi omogućila mladima, studentima, organizacijama žrtava, predstavnicima nevladinih organizacija i aktivistima za ljudska prava da prisustvuju premijeri. Određeni broj ulaznica poklonila je ambasadama koje već godinama uspješno finansiraju projekte koji se odnose na pobrojane kategorije, uz nadu da će to nastaviti raditi i u budućnosti – kazala je Velma Šarić, izvršna direktorica Centra za postkonfliktna istraživanja.Jolie je poručila da u njeno ime bude poklonjen i određeni broj karata "običnim građanima", slučajnim prolaznicima na ulici, taksi vozačima, prodavačicama u radnjama…

Na prestižnom 62. Berlinale Film Festivalu, gdje je u okviru specijalnog programa van konkurencije prikazano ostvarenje "U zemlji krvi i meda", Angelini Jolie uručena je i nagrada fondacije "Cinema for Peace" za njen angažman u borbi protiv genocida i ratova.Nakon premijere, za Angelinu i 200 zvanica bit će upriličen svečani prijem u Olimpijskom komitetu BiH i Olimpijskom muzeju XIV ZOI na Zetri, kao unikatnim prostorima koji baštine svijetlu tradiciju BiH i promoviraju olimpijske vrijednosti, a prije svih "prijateljstvo i međusobni respekt".- Ovu specijalnu priliku Olimpijski komitet BiH će iskoristiti da bi na najljepši način prezentirao olimpijsko Sarajevo i BiH kako bi ove lijepe slike i poruke bile poslane u cijeli svijet – kaže se u saopćenju. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku