hamburger-icon

Kliker.info

Angelina Jolie u Sarajevu : Srpski narod je pametan i znat će razlikovati istinu od onoga što im se nameće (Video)

Angelina Jolie u Sarajevu : Srpski narod je pametan i znat će razlikovati istinu od onoga što im se nameće (Video)

14 Februara
19:02 2012

Angelina Jolie, holivudska glumica i rediteljica filma "U zemlji krvi i meda", koja je danas doputovala u Sarajevo na gala premijeru ovog filma, kazala je da njen film nije usmjeren protiv Srba. "Tužno je da moram dokazivati to, ali to mi dovoljno govori o tome koliko je regija podijeljena. Koliko još ljudi različito misli", kazala je.Istaknula je da su je glumci s kojima je radila mnogo naučili o tome kako i u kojoj mjeri je regija podijeljena i upozorili da će biti teško ubijediti ljude u dobru namjeru."Oduševljena sam glumcima iz Srbije. Oni su zaista radili i sami su mi pomogli da izvučem ono najhumanije iz sve tri strane. Imala sam pomoć i od Predsjedništva BiH, kao i od običnih ljudi, koji su mi pričali svoje priče", rekla je.Ona je kazala da nije okrivila nijednu stranu u BiH u svom filmu, već međunarodnu zajednicu, koja nije na vrijeme reagirala i spriječila sukobe.

Dodala je da su glumci iz BiH i Srbije s kojima je radila film najbolji glumci koje je do sada srela i s kojima je radila. Nije, kazala je, iznenađena negativnim komentarima koji dolaze iz Republike Srpske jer je svjesna da oni dolaze od političara i medija. "Srpski narod je pametan i znat će razlikovati istinu od onoga što im se nameće i uvidjet će da je film umjetnost", kazala je Jolie.Razgovor tokom konferencije za novinare u Sarajevu moderirao je Danis Tanović, bh. oskarovac.

Film Angeline Jolie podijelio je javnost u BiH i regiji zbog načina na koji su prikazana ratna dešavanja. Posebno nezadovoljstvo izrazili su filmski umjetnici iz Srbije, dok distributeri iz RS najavljuju da neće prikazivati ovaj film. Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture RS, kazao je da ovo ministarstvo nikome ne zabranjuje i ne određuje koje će filmove prikazivati.Jolie, koja je danas u Sarajevo doputovala sa suprugom Bradom Pittom, smještena je u hotelu "Evropa" gdje se nalaze stotine novinara iz cijelog svijeta.Za projekciju filma "U zemlji krvi i meda" vlada veliki interes javnosti u BiH, a svih 5.000 ulaznica do juče je rasprodato.

Nakon premijere filma, za Jolie i 200 zvanica bit će organiziran svečani prijem u Olimpijskom komitetu BiH i Olimpijskom muzeju 14. Zimskih olimpijskih igara u dvorani Zetra, kao unikatnim prostorima koji baštine tradiciju BiH i promovišu olimpijske vrijednosti."Ovu specijalnu priliku ćemo iskoristiti da bi na najljepši način prezentovali olimpijsko Sarajevo i BiH, kako bi ove lijepe slike i poruke bile poslate u cio svijet", navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta BiH. (Kliker.info-Seebiz)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku