hamburger-icon

Kliker.info

Amnesty prelomio i zadeverao svijet : Izjasnili smo se da ćemo se boriti za dekriminalizaciju prostitucije !? (Video)

Amnesty prelomio i zadeverao svijet : Izjasnili smo se da ćemo se boriti za dekriminalizaciju prostitucije !? (Video)

12 Avgusta
06:52 2015

amnesty1Nevladina organizacija za ljudska prava Amnesty International izjasnila se u utorak za dekriminalizaciju prostitucije, klijenata i svodnika, unatoč nesuglasica koje je izazvala ta inicijativa.Plan rezolucije koja poziva na pokretanje legalnog okvira u kojem bi svi elementi seksualnog rada bili depenalizirani, prihvaćen je na međunarodnom vijeću organizacije u Dublinu gdje se okupilo oko 400 zastupnika, objavila je Amnesty u utorak predvečer. NGO nije željela precizirati broj zastupnika koji su se izjasnili za prijedlog.

‘To je povijesni dan za Amnesty International. To nije bila laka odluka i zahvaljujemo svim našim članovima diljem svijeta, kao i svim skupinama koje smo konzultirali na njihovom prilogu toj raspravi’, reagirao je Salil Shetty, glavni sekretar organizacije za zaštitu ljudskih prava.

Ocjenom da kriminalizacija seksualnog rada između odraslih sporazumnih osoba može dovesti do povećanja kršenja prava seksualnih radnika, AI će usmjeriti svoju kampanju prema ukidanju represije protiv prostitutki, klijenata i svodnika. Posljednja točka je izazvala spor. Dok se NGO Equality Now, koja brani ženska prava, slaže s prekidom represije seksualnih radnika, čvrsto se suprostavlja da to bude slučaj s klijentima, svodnicima i voditeljima javnih kuća.

‘Legaliziranje onih koji iskorištavaju prostitutke nije dobar način’, ocijenila je Esohe Aghatise iz Equality Now jer ‘komercijalna potražnja hrani trgovinu ljudima’. Seksualni radnici su jedna od najmarginaliziranijih skupina u svijetu, stalno suočena s diskriminacijom i nasiljem. NGO naglašava da ta rezolucija ne dovodi u pitanje njezin angažman protiv prisilnog rada i trgovine ljudima. Protivnici te inicijative ističu istraživanja koja naglašavaju da je u zemljama u kojima je prostitucija legalna, primijećen porast trgovine ljudima koji nadilazi učinke poboljšanja uvjeta rada prostitutki.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku