hamburger-icon

Kliker.info

Američki  čelnik vojne zdravstvene službe : Dolazi najtužnija sedmica za živote većine Amerikanaca, slična 9/11 i Pearl Harbouru

Američki  čelnik vojne zdravstvene službe : Dolazi najtužnija sedmica za živote većine Amerikanaca, slična 9/11 i Pearl Harbouru

05 Aprila
17:52 2020
WASHINGTON, DC – OCTOBER 24: U.S. Surgeon General Jerome Adams testifies during a Senate Finance Committee committee hearing on Capitol Hill, October 24, 2019 in Washington, DC. The committee heard testimony on treating substance misuse in America. (Photo by Mark Wilson/Getty Images)

Američki  voditelj vojne zdravstvene službe rekao je da će sljedeća sedmica   biti “najteža  i najtužnija ” za “živote većine Amerikanaca”. Usporedio je nadolazeće tmurno razdoblje pandemije koronavirusa u Sjedinjenim Državama s “Pearl Harbourom” i “9/11”.

“Želim da Amerikanci shvate da, koliko god ova nadolazeća sedmica bila  naporna, postoji svjetlo na kraju tunela”, rekao je viceadmiral Jerome Adams, a prenosi CNN.

U američkoj saveznoj državi New York do sada je zabilježeno 122.031 slučajeva zaraze koronavirusom. U posljednja 24 sata, u toj su državi umrlo 594 osobe, a hospitalizirano je ih je 575.

Donald Trump: Bit će puno mrtvih

Dužnosnici upozoravaju da će sljedeće dvije sedmice  biti presudne u borbi za suzbijanje širenja virusa. Prema jutrošnjim podacima, broj smrtnih slučajeva u SAD-u povezanih sa zarazom covidom-19 premašio je 8500, a zaraženo je više od 312.000.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u subotu kako će ova  i naredna sedmica  vjerojatno biti najteže u borbi protiv koronavirusa i da će “biti puno umrlih”.

“Sljedeća i sedmicxa poslije poslije biće vjerojatno najgore. Biće, nažalost, puno umrlih. Mnogo manje nego da nismo ništa poduzeli, ali bit će mrtvih“, kazao je Trump.

(Kliker.info-Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku