hamburger-icon

Kliker.info

Aleksandar Vučić: Pokušat ćemo da gradimo dobre odnose sa BIH

Aleksandar Vučić: Pokušat ćemo da gradimo dobre odnose sa BIH

Novembar 06
06:21 2018
Srbije Aleksandar Vučić  nije želio da komentariše stavove novizabranog hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšić o granicama, istakavši da zvanični Beograd pokušava da gradi dobre odnose sa svima.

“Ne želim da komentarišem, pokušat ćemo da gradimo dobre odnose. Nemam snage, niti mislim da imamo potrebe da bilo kome od njih odgovaramo, nerijetko ljudi o sebi govore mnogo više nego o onima o kojima bi željeli nešto da kažu”, rekao je Vučić, nakon što je jučer Komšić poručio Beogradu da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati.

Vučić je na konferenciji za novinare sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurzom naglasio i da, ni Srbi ni Bošnjaci, nemaju razloga za brigu zbog retorike Sulejmana Ugljanina, čija je lista pobijedila u Sandžaku na jučerašnjim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

“Te tvrdnje i uvrede na račun sopstvene države, na to smo naučili, naš narod ne treba da bude zabrinut. Ni Bošnjaci ne treba da budu zabrinuti, oni su naši građani i upravo se spremam da otvorim radove na putu Novi Pazar-Tutit”, rekao je Vučić, prenosi Srna.

On je stavove Ugljanina nazavao “pustom željom neodgovornog političara”, te je istakao da od toga neće biti opasnosti za Srbiju.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *